Lär av de äldre

2012-07-20 Tog med valparna i bilen när jag skulle ordna ventilgaller till mitt projekt i längan.
Tänkte söka en plats där de kunde komma i kontakt med vatten på ett naturligt sätt efter uträttat ärende, beslöt att köra till havet där jag tidigare hade haft min båtplats.
 Men pågrund av att man tog både motor och åror har jag nu båten hemma på båtsläp.
Där finns betesmark som går ut till havet med tuvor och stenar i vattenkanten, på dessa tog jag mig runt och valparna följde efter, många gånger kom de i vattnet, och det var slirigt på tuvorna så det var nära att även jag fick vattenkontakt.
Efter detta körde vi upp i närliggande skog, tänkte även här gå en runda med dem, de var efter mig, i nära kontakt, när jag stannade för ta foto, lade de sig nära mig.
Hade dem i hundburen bak i Jeepen, när vi kom på ett nytt ställe och jag öppnade sov båda,
så jag lämnade dem och gick själv en sväng tog bilder på nya sorters fjärilar.
En sista sväng upp på fälten och då ville de med, öppnade bakdörr och dörren till buren och bägge hoppade ut när jag kallade, tränade stanna med båda samtidigt när jag lockat upp dem på större stenar.
Piraten kom en gång och blev tillrättavisad efter detta gick det bra.
Ser en skillnad på dem, när jag är i trädgården finns Pim nära mig och håller kontakt,
medans Piraten gärna följer de andra hundarna, som även de är lösa och strövar omkring.
Piraten har lekt med både springern ”Andy” och korsningen ”Terry” och när han gör detta anfaller Pim honom och då avbryts leken.
Ser även att de små lär av de äldre hundarna, när jag går in genom grinden till fåglarnas sida, stannar även valparna där de äldre står och ser på mig, utan att komma efter.
Trots att jag inte sagt något.

alt  alt