Mindre tips

2018-03-22 I dag hade vi besök av en av Nellys valpar, Smedmästarens Rut, syster till Robin.
Vi uppskattar när valpköpare, håller kontakt, ber om råd och gärna som idag kommer på besök. Det är inte alltid lätt att ge rätt råd på telefon när det kommer frågor om träning av sin valp, det är betydligt lättare att visa rent praktiskt hur jag vill att det ska vara.
Ibland räcker det med mindre tips, för att det ska bli bra och ibland ser man inte själv var problemet finns, men när det förklaras hur man löser det går det upp för valpens ägare.
Som då kan ändra i sin träning till ett rätt beteende av ägaren för att få valpen att göra det man vill.
Rut var verkligen tilltalande i sätt och utseende, hade mera massa på kroppen än Robin.
Visade en stor vilja att hämta, var lydig på stanna kommando, röst, hand och även på pipan.
Valparna fick chans till lek, något försiktigt i början, sedan var det igång, fick även visa upp sig med olika apportobjekt. Ruts husse hade en rävsvans som Rut efter besked hämtade med stor vilja, hon försvann bak den kraftiga svansen, när hon kom med den i fart såg nästan inte henne i vissa lägen. Det mindre som frågan gällde var att hämta var ok, men ville inte gärna  komma in till husse med det hämtade
Trevligt med nöjda valpköpare, som lägger ned den tid som krävs för att det ska bli bra, och nu har kommit en bra bit på vägen med sin unga valp.
(Se bild under Aktuellt)   

alt alt

alt