Men vill iväg

2019-03-23 Har varit och gått med Nelly o Robin på hygge, först med Nelly vid mig och Robin springande fritt, sedan fick Nelly söka och då blir hon jagad av Robin som hänger på där det går för henne att ta sig fram. Hon bevakar Nelly och tar de chanser hon får när Nelly kommer nära och då är jakten i gång på nytt. Sätter Nelly i bilen och tar Robin med på en större runda in i storskog, mera öppet, men där har nu varit skogsmaskiner och fällt sporadiskt stora granar som ligger överallt, en form av gallring tycker jag det verkar, bra att det görs nu och inte i jaktsäsongen.
Robin följer mig en längre bit, då i kontakt med mig, vi vänder, går en annan väg i skogen tillbaka, då ändrar hon, springer framåt i riktning mot där vi kom ifrån. Sätter mig ned, när hon ser att jag inte kommer, vänder hon till mig, men när vi går upprepas det att hon drar i väg, så håller det på. Hon vill mot bilen, saknar kanske Nelly som hon är van vid att finnas vid henne. Men hur vet hon rätt vägen när vi går på ny plats kan man undra, ingen vittring från där vi gick iväg, måste vara något medfött i hundar att lokalisera sig, men vad, vind, lukt, eller en medfödd känsla att det är på det hållet vi ska. Har inget svar, men undrande. När vi kommer ut från storskogen har vi bilen andra sidan hygget och hon kan se den, även här gömmer jag mig, hon ser efter mig och kommer, men vill iväg igen, kunde använt pipa och kallat henne tillbaka, eller stannat henne, vilket hade gått, men vill se vad hon gör.
Får vara ännu mera försiktig med henne att inte ställa bilen vid trafikerade vägar eller koppla henne tidigt för att inte något oönskat ska hända. Även att inte låta henne vara så mycket med Nelly och skapa ett beroende om det är det beror på.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt