Blogg

Vinglande flykt

2019-04-18 Dagens bilder blir på ett par krickänder, nu i praktdräkt.
Vår minsta and, som återkommet från sin flyttning nu i mars-april efter att lämnat landet under hösten. Häckar talrikas i Norrland, ofta i skogssjöar med mycket växlighet. En relativt oskygg and men som vid fara snabbt tar till vingarna i en vinglande flykt.
(Se bild under Aktuellt)

alt

                                                                                                                    alt

Stolta uppfödare

2019-04-17 Det är med stor glädje vi får bekräftelse på att valpar från vår kennel gör bra ifrån sig i olika sammanhang.
I dagarna har Smedmästarens Bruno ”Fubbick” nu 14 månader, en valp efter Smedmästarens Ila och vår hane Mallowdale ABE kallad ”Tom”, blivet godkänd sökhund (vapen, narkotika/sedlar) för polisen. Vilket innebär han får göra skarpa sök och biträda vid husrannsakningar mm.
Kommer då att ta över ansvaret efter Smedmästarens Chess ”Pucko” som nu på äldre dagar bara får njuta på sin ålders höst. Efter att i över tio år tjänat sin husse och polisen, vilket inneburet många beslag, som resulterat i många års fängelse för ett stort antal personer.
Och vi som uppfödare är väl medvetna om, att utan en hängiven, duktig förare hade detta inte blivet av, men om inte heller Bruno haft de egenskaper som detta kräver hade det slutat på annat sätt. Men när två parter har det som krävs, kan det bli så här bra.
Inget blir bättre än den svagaste länken.
Grattis till er båda från stolta uppfödare!

(Se bild under Aktuellt)

Tills det händer

2019-04-15 Nu visar de upp sig överallt, ser självsäkra ut, inte speciellt rädda, går uppspända med auktoritet, och det leder ofta till deras död. Ser dem liggande längs våra vägar påkörda och döda, har tydligen när driften och parnings säsong är på gång annat i tankarna, går ut på vägar och känner sig nog odödliga, tills det händer.
De flesta har nog räknat ut vilka jag tänker på, mycket riktigt fasantuppar, vackra fåglar i naturen, mindre när de ligger längs med vägarna, de är värda ett bättre öde.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Såg mot mig

2019-04-16 Kom körande på en mindre väg, fick då se ett rådjur som gick och betade.
Reagerade med att stanna, tar ned fönstret, plocka fram kameran som fanns tillgänglig vid framsätet.
Bocken stannade till, såg mot mig, innan han vände och sprang längre in på fältet. Väl där ser han efter mig igen, och jag har fått några bilder. En äldre bock som fejat hornen, i närbild ser man att det är rött efter basthuden i pärlingen på hornen. Har den senaste tiden sett bockar med basthuden kvar, och så länge den är hel, växer fortfarande hornen.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Ila går vid mig

2019-04-14 Ibland när man ska ut i naturen, med kamera och hundar, tänker man på lämpliga platser. En har varit att ta mig till Ynde och det naturskyddsområde som är vid Siesjön östra sida, vilket även blir i Blekinge. Fågelvägen från vår bostad är det ca 3 km.
Vid denna tid brukar paddorna var igång med sin parning, och i detta område brukar det finnas mängder. Har Ila med, vi vandrar från bilen en halv km till vi kommer till det intressanta området, med fågeltorn där man ser över den vassrika sjön. På vägen dit vid en grind satt en skylt, hundar skall vara kopplade, och jag som inte hade koppel med mig.
Har ju alltid hundar lösa, men vid mig, aldrig springande fritt i marken, utom vid jaktträning på mark som jag får och kan ha hundar lösa. Jag fortsätter, Ila går vid mig, många grågäss på fälten närmast sjön, några vandrar bara iväg andra lyfter, slår ute i sjön.
Går upp i utsiktstornet, Ila sitter under trappan när jag går upp, det är det längsta hon är ifrån mig.
Grågäss och mängder med dykänder ligger på det lugna vattnet, ser ut som viggar.
Där finns längre sträckor med gångbryggor i vattenkanten innanför de högre vassar som skymmer sjön. Men nu har man huggit öppningar i vassen från bryggan, på några platser och där är sjön synlig. Går och ser i det grunda vattnet med avhuggen vass efter paddor, men inget levande syns till, ser tillslut en död padda i vattnet liggande på rygg, blir undrande vad har hänt, hade kollat datum vid besök vid samma tid något annat år, och då fanns paddorna här.
Går på bryggorna tills de avslutas med ett nytt men mindre torn, klättrar även upp i detta och ser ut över sjön. Det har inte givet det jag förväntade mig, längre fram finns det mycket trollsländor, fjärilar och mera fågelliv, har även sett snokar, men det är ännu för tidigt för dessa.
Jag och Ila väder tillbaka, möter två killar som ska ut och fiska, pratar lite med dem, snart är vi vid bilen och vänder hem.
(Se bild under Aktuellt)

Utsikt från torn                                                                           Öppning i vassen mot sjön 

alt alt

alt alt

Fler artiklar...

Sida 1 av 469

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>