Blogg

"Terry" hänger på

2012-07-27 Hade honom lös i trädgården med senilkopplet hängande efter som säkerhet, om han skulle sticka.
Hade även honom ihop med wachtel tiken ”Humla” först litet kaxigt, skulle markera mot henne, så jag fick ta tag i spårselen som följde med honom, och förmanade honom.
Efter en stund gick det bra, kunde även locka honom till mig.
Måndagsmorgon den så kallade älgjakten på Godset som i verkligheten mest handlar om vildsvin. Går ett drev med ”Terry” i senilkoppel och ”Humla” fritt.
Det gör jag inte om, han snodde in linan i varje träd och buske så jag fick gå med kopplet kort som en handväska och ”Humla” var bara runt mig.
Tisdag ny jaktdag, frågade om jag kunde få släppa honom om jag fick låna en GPS av någon, vilket jag fick.
Tänkte att det var en bra möjlighet att någon av passkyttarna kunde få kontakt med honom om han inte skulle komma tillbaka.
Fick gå i sista drevet, vi var fyra hundförare som skulle gå genom ett större område. 
Strax efter start stöttes en mellan stor gris, ”Terry” och en wachtel går efter i tät terräng, ser på min GPS, hör att en hund släpper men ”Terry” hänger på ut till 350m där han vänder och efter några minuter står han vid min sida.
Underbart att bland över 20 man i skogen kom han tillbaka till mig, hade bara haft honom sedan söndagen alltså två dagar.
Även ”Humla” var borta men vet inte var hon varit.
(fortsättning följer)

alt  alt

Han kom med något hela tiden

 

2012-07-26 Mitt intresse berodde på att i vårt jaktlag saknade vi en kortdrivande hund, min wachtelhund nu 2,5 år hade inte kommit igång.
När hon kom på vilt gav hon två skall och sedan letade hon upp mig och det hände inte mer.
Trolig orsak att jag satt samma krav på henne, som mina andra hundar, och därför knutit upp henne till mig, mer än vad jag kanske skulle gjort för denna typ av hund.
Även den tidiga vintern förra hösten som gjorde att det inte blev mycket jagande har säkert även påverkat henne.
Nå väl, jag fick ett tel. nr. vilket jag ringde, detta var på lördags kvällen.
En kvinna svarade hon hette Jeanette, jag frågade om hunden och berättade om mig o Rita och våra hundar.
Han var en korsning med nämnda tyskjaktterrier och stövare vilket gjorde mig mer betänksam, hade inte tänkt någon stor hund, han var 2,5 år och det fanns papper på honom.
Beträffande det jaktligga berättade hon att han kommit med en älgtjur i skogen när hon var ute och sprang med honom lös. ”Skallade han” frågade jag, hon svarade ” han talade om att han kom med något hela tiden”.
Vi beslöt att träffas på söndagsmorgonen hos henne, hon bodde i Sölvesborg.
Alltså inte långt från oss.
H
on stod på gården med honom i spårsele och senilkoppel, första intrycket var att han inte var så stor utan tvärt om i lämplig höjd, såg vaken och uppmärksam ut, och ingav bara positiva intryck.
Jeanette hade en flicka på 5 år som kelade med honom och kallade honom Elvis.
Jeanette berättade att det var en äldre farbror som haft honom, men som skulle opereras och hunden hade stått ensam i en hundgård, så hon lovat att ta hand om honom, och sedan hade inte mannen velat ha honom tillbaka.
Nu skulle hon flytta in i centrum till sin sambo igen efter att de gått skilda vägar sedan en tid och där fanns katter och det gick inte ihop med en terrier.
Mannen hade jagat med honom, det hade han berättat, men han hade haft taxar innan och detta var en
annorlunda hund.( fortsättning följer)

alt

Inte visa hänsyn

2012-07-24 I dag kändes det för en morgonrunda på cykel med hundarna.
Det blev lag två Nana, Ella och Liv. Tänkte kolla vattnet på fälten där jag tidigare sett gässen.
Hundarna är ivriga i början och jag får säga till flera gånger så att de inte drar i kopplet som alla tre befinner sig i.
Kommer fram på vägen mellan fält och skog, där har man reparerat vägen från skador som skogsmaskiner har gjort vid uttransport av ris och spill för flisning efter avverkning.
Man hade lagt på stenkross av grövre sort, vilket ledde till genomslag i däcken, pågrund av för litet luft.
Alltnog, tog mig till platsen där vi lämnar cykeln och hundarna får gå fint mot vattnet, flera kor är nära där vi går, men står bara och ser på oss.
Ser redan på avstånd att korna har trampat sönder den våtmark som omgärdar den grävda delen där det finns vatten, har lämnat hundarna, och går sista biten ensam fram.
En gräsand har inte sett mig utan jag kommer nära, när den simmar iväg.
Ser över området, bortom det grävda, inga gäss, ser något som tar sig fram mellan en del stenar, kommer ut på öppen mark springer och försöker att flyga, en ensam gås, ser att det är fel på ena vingen, som inte ser korrekt ut.
De gäss som kunnat flyga har lämnat området, och de som räven tagit finns naturligtvis inte där. Denna gås har inte kunnat följa de övriga och går nu ett ovisst öde tillmötes.
Ser att det varit folk vid vattnet, ölburkar hela som ihop tryckta ligger i vattenkanten, ett utdragbart metspö med lina, flöte och krok ligger i gräset, platsfodralet det varit i ligger i vattnet, toppen på spöet är borta.
Detta är inget man vill se, folk som gör på detta sätt uppskattar nog inte den fina natur vi har, ser nog inte efter allt det vackra som omgärdar oss i alla former.

Tar spöet med mig har inget att ta burkarna i så de blev kvar.
På hemvägen så springer de tre utan koppel, här kommer inga bilar, så därför kan jag låta dem göra det. Håller sina platser får säga några gånger att de skall ta det lugnt, springer i bredd, ser bra ut.
Kommer över ett krön och på väg nedför befinner sig tre lamm framför mig på vägen som är omsluten av buskar, stannat och lägger koppel på hundarna, ser folk längre iväg, bakom lammen. Jag antar att lammen skall tillbaka där de kommer ifrån, så jag står stilla.
Då kommer en man springande med en barnvagn framför sig mot lammen som han driver framför sig, mot mig, jag undra vad som pågår, lammen blir pressade mellan oss och bryter in över taggtråd och elstängsel in i buskagen och försvinner.
När han passerar mig med barnvagnen på den guppiga vägen, säger jag till honom” ser du inte vad du gör, du har fått lammen på fel hål, du kunde väl ha lugnat dig” Han ser helt oförstående ut, och ber om ursäkt när han springer vidare.
Möter de som skulle vända lammen på rätt håll och pratar några ord med dem.
Två situationer där människor inte visar hänsyn varken till djur och andra människor.
Förresten får inte glömma att pumpa cykel så den är klar till nästa runda! 

Flera kor är nära                                                                    En gräsand har inte sett mig

alt  alt

Tre lamm                                                                                En man springade med en barnvagn

alt  alt

Historien om "Terry"

 

2012-07-25 Historien om ”Terry”

Det hade sedan 9/10 2011 kommit en ny hund i huset, vi skulle ju inte skaffa flera men det blev som det blev! Rita var och handlade och träffade en bekant som arb. hos vår veterinär, de pratade barnbarn mm. men även hundar. Rita berättade då att hon inom det närmaste måste komma med Bob vår äldsta pointer som var 13 år och som inte fick de bakre delarna med sig, vinglade och ramlade.
Alltid tuffa beslut att ta när man skall ta bort en hund.
Då berättade hon att det hade kommit in en liten trevlig terrier liknade hund för avlivning, en yngre kvinna hade kommit med honom i famnen.
Men veterinären som stod med sprutan vägrade att avliva en så trevlig och ung hund, och kvinnan var även väldigt tagen av situationen.
De beslöt att avvakta och se tiden an.
Detta berättade Rita när hon kom hem, och tankarna gick i huvudet kunde den jaga, eller vad var orsaken till att den skulle avlivas.
Ring och kolla mer om hunden med den du talat med, bad jag Rita vilket hon gjorde. Denna tyckte det var bättre att jag ringde direkt till vår veterinär och pratar med honom.
Vilket jag gjorde, han berättade att det var en korsning med jaktterrier. Och han skulle när han kom till praktiken söka upp kvinnans tel. nr. och återkomma, så jag fick prata direkt med henne. (Fortsättning följer)

alt  alt

Valparna gör försök

2012-07-23 En dag med att färdigställa fogningen av klinkers, och efter detta skall det vara fuktigt i tre dagar, sedan återstår ett par mindre utrymmen, där frysar står att även fixa till.
Sedan gräsklippning och översyn med mat och vatten till fåglar och kaniner, därefter tid för hundarna.
Tog Gry och valparna en runda på ett betesfält, där korna inte hunnit beta rent, där är mycket torrt gräs och mindre buskage att jobba i, Gry får söka och valparna gör försök att följa henne, men det går inga långa sträckor innan de ger upp.
Gör inga övningar med dem, bara det att de får komma ut och lära sig att ta sig genom vegetation är en bra erfarenhet för dem.
Tidigare på dagen hade valparna och Terry lekt på den nyklippta gräsmattan.
Senare på kvällen beslutar jag mig för att sätta mig i ett torn på ett hygge för att eventuellt se något, tänkte endast ta kameran med, men det blev även studsaren, ifall någon rävvalp skulle dyka upp.
På väg ut gick jag på en bock som inte märkte mig, tog ett par bilder innan han gick över ett krön och försvann.
Såg ytterligare två rådjur innan jag var tillbaka vid bilen.

alt  alt

alt  alt

Fler artiklar...

Sida 463 av 481

<< Första < Föregående 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 Nästa > Sista >>