Det gav mycket

2018-03-01 Nu har det gått några dagar sedan jag var i Tosteberga hamn, men eftersom det gav mycket, när jag var där, hamnade jag där igen. Hård vind med snöbyar som färgat landskapet vitt, av gässen syntes inget, men mycket änder var i vattnet utanför hamnen där drivis förflyttade sig, mellan öppet vatten. Långt ut i ett skär slog vattnet stora kaskader när det träffade större stenar som såg ut som isberg, tog bilder utan skärpa pågrund av snön i luften.
Ett par andra bilar med säkert fågelintresserade stod parkerade för att kunna se ut över havet, denna plats är ett välkänt tillhåll för de som vill se örn.
Då ser jag att flockar med sjöfågel lyfter, och orsaken är en örn som seglar över dem, och de känner sig hotade och flyger.
Eftersom vinden och snön kom rakt mot sidofönstret hade jag stängt detta, men när jag sett örnen var det snart öppet och kameran i fönstret, det blev några bilder, på en yngre havsörn innan den passerade.  Och då hade jag fått bilder även denna gång på denna plats och det var det jag hade hoppats på.
Såg väl hemma att bilderna inte var helt skarpa och detta berodde på snön i luften.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt