Helt oberörd

2018-04-22 Nu har den sista av Ilas valpar lämnat oss, kommer att hamna en bit upp i landet. Smedmästarens Billy Bob är även tänkt att få inriktning på jakt förutom som övrigt bra familjehundar.
Vi har haft förmånen att få ha honom som enda valp en vecka, och på så sätt lärt känna honom mera än övriga valpar. Vill gärna bära och hämtar och lämnar redan olika saker.

Och har imponerats av hans orädda sätt, ett par exempel. Ett var när Rita är med valpen längst ned i trädgården och räfsar, jag kommer körande mot dem med skottkärran med olika redskap, vilka hoppar och skramlar. Valpen står och ser mot detta för honom okända som kommer, men bryr sig inte utan springer och möter mig, hans reaktion var över förväntan.

Jag står vid skruvstycket i uthuset, med en större hammare slår jag loss lager och axlar till gräsklipparen, med då kraftiga smällar. Vem kommer in till mig, går under skruvstycket på bänken när jag slår, helt oberörd går han en sväng och lugnt ut igen.
Även detta tyder på stabilitet inför nya ljud, ett bra tecken på god mentalitet.
Vi uppfattar att alla valparna har det som krävs för att bi riktigt bra, men det är upp till ägarna, att se till att det förverkligas. Och vi har bara hört positiva besked från de tidigare levererade valparna i kullen.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt