Vi verkligen gillar

2018-07-18 Vår yngsta hund, den importerade hanhunden ”Boy” har blivet 16 månader. En hund som vi uppfattar som lugn, stabil men vid arbete visar stor vilja och fart och som vi verkligen gillar.
Är mycket social och vill leka med våra andra hundar och även med andra som kommer på besök.
Tyvärr har träningen med honom inte blivet genomförd som jag hade tänkt.
Han skulle vid denna tidpunkt startats på vattenprov, vilket han skulle klara utan problem enligt mig, men att det inte blivet beror inte på honom utan mera på mig.
Det har inte varit mycket vattenarbete med honom, någon gång har Rita och jag kört till Levrasjön. Vid en rastplats helt nära vattnet med en mindre brygga, har jag sittande på en stol kunnat träna honom med kastade dummys. Inte optimalt, men ändå så att han fått apportera i vatten.
Vid ett tillfälle var en valpköpare med sin hund från oss i samma ålder här, och vi kunde tillsammans träna med en trut och längre vatten på en lämplig plats. Där båda hundarna visade att det här klarar vi.
Vid denna tid och i det ovanligt varma och påfrestande vädret brukade jag ta så många hundar jag kan i bilen och ta mig till sjön för att svalka av dem, men det har tyvärr inte blivet i sommar.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt