Vi har gått en tid

2018-09-22 Vi har gått en tid och pratat om att ta HD på Boy, för att veta hans status inför kommande parning med någon av våra tilltänkta yngre tikar.
Tid var bokad hos Älmhult veterinärklinik, på torsdag eftermiddag,
Vi hade även haft tankar på att röntga om Ila, som var tidigare röntgad med resultat B o C, vilket blir i stamtavlan ett C.
Väl mottagna och veterinären var väl bekant med oss sedan flera år tillbaka, och vad vi kunde förstå gjorde han ett mycket noggrant arbete, vi fick se bilder och förklarat hur han såg på dem. När det gällde Ila sa han om han bedömde att resultatet inte skulle bli bättre än hennes tidigare bedömning, tyckte han inte vi skulle skicka in bilden, men han sa det är ok att skicka in bilden för han trodde på det.

Det blev även ett besök på Ikea när vi ändå var i Älmhult, och Rita fann några intressanta saker som fick följa med hem.

I dag lördag kunde vi redan på SKKs avelsdata läsa resultatet. Boy hade fått bedömningen B och även Ila hade fått det samma, alltså en uppgradering, detta till vår glädje.
Och känner stor tacksamhet till veterinären som fixade detta.
Nu är det inte så att ett C är en katastrof, på dessa mindre hundar saknar det praktisk betydelse, men visst ser det trevligare ut i stamtavlan med A eller B.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt