En höjdare i min smak

 

2018-10-31 Regn och rusk under natten och förmiddagen, men vid lunchtid hade det klarnat till det bättre och bjöd på kraftig vind och uppehåll.
Det var tackjakt för andjakterna i höst, allt började med att vi var bjudna på lunch på Trolle-Ljungby slott, bestående av raggmunk, lingon och fläsk, en höjdare i min smak.
Efter detta ut för andjakt i tre olika vatten, i första vände de stötta änderna åt motsatt håll och chanserna att komma till skott var få.
Men i de efterföljande var det tvärt om, mycket fågel, bra skottchanser och många fällda fåglar. Vid sista viltvattnet, flera snabba skott på änder i medvind, hundarna fick arbeta, hade springen Andy och Alice med, bra och villiga apportörer som fick många apporter.
Flera av änderna låg långt ut på ett gräsfält, när vi efter jakten sökte dessa kunde jag konstatera att man höll på att sprida blötgödsel där, vilket luktade allt annat än gott.
Hundarna luktade starkt, liksom de apporterade änderna som jag fick i händerna, och det var inte lätt att få bort denna lukt.
En fantastik eftermiddag, hade varit tveksam om att kunna skjuta på grund smärtan i ryggen, men med värktablett, och stor vilja gick det över förväntan.
Tack till alla inblandade!
(Se bild under Aktuellt)

Eftersök

alt

Alice och Andy

alt