Bara att njuta

2018-12-23 Jakt på vår arrenderade mark, hade kommit snö igår och nu tidigt på morgonen
kom något till. Och det blev en fin dag, ljust tack vare snön och solen visade sig, svag nordlig vind. Vi möttes av ett vackert landskap, det var bara att njuta!
När alla var på plats, släpptes hundar och direkt blev det drev efter en liten stund small det, hundföraren hade skjutet en dovhjortskalv på drev.
Rådjur var synliga, inte minst för mig, fick pass på ett hygge, såg rådjur springa iväg när vi två som skulle vara där i vars ett torn. Efter ett tag kom rådjuren tillbaka över hygget, rå med två kid, kom försiktigt smygande, rået stannar, lyssnar och ser sig om.
När de är mindre än femtio meter från mig, lägger de mindre sig och efter en stund även rået. Tiden går när hon åter står och spejar, ser längre stunder på mig, är rädd hon hör när någon pratar i radion fast jag har hörsnäcka. Då börjar hon åter gå mot mig, ätande på björksly, de två kiden följer efter, stanna och ser längre stunder på mig, som har varit helt stilla.
Har ett problem, glömde att ta kameran med, den blev kvar i bilen.
Hon är nära, när hundarna har hittat gris, men på en annan del av marken där vi inte har skyttar. Hundföraren kallar till sig hundarna, och vi grupperar om, och vi på hygget måste visa oss och rådjuren springer. När vi går är vi överens om att det är trevligare att få se dessa än att skjuta de rådjur vi har på marken för en mindre bit kött, därför har vi fredat dem, hoppas även andra kan tänka så.
Efter omgrupperingen, släpps hundar igen och snart har de funnit svinen, det går runt i ett tätare område på vår mark i timmar, någon gris lämnar marken, men flera finns kvar.
Det går från sida till sida, av de få skyttar vi var, hör alla hundarnas skall nära, flera får se gris, men fler lämnar marken utan möjlighet till skott. Kylan biter i kroppen efter att suttit i flera timmar känns det bra när hundföraren känner att nu får det vara. En nötväcka hade hälsat på, klättrande på närmsta tallen.
En räv och flera dovhjortar hade passerat skyttar liksom rådjur, vi hade alla fått se vilt och kände oss nöjda med dagen.
Och i den nu på eftermiddagen påbörjade skymningen grillades de medtagna korvarna över tänd brasa, som efter en lång dag utan mat smakade förträffligt.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

alt alt