Att det blir så här

2019-03-05 Det har den senaste tiden känts för att vara i trädgården, större trädgård är förenat med mera arbete. Nu har vi inte många rabatter och i dem vi har är det lagt stenar runt de rosenbuskar som finns där, men nu när de nya skotten kommer är det dags att klippa ned dem. Från de många träden faller alltid nya döda grenar, och fast vi kört flera lass med släpen till tippen, finns det mera löv och nu är åter släpen full. Rita undrade när vi räfsade var alla vårlökar är, som brukar komma tidigt, men det är nog så att det är för tidigt ännu, vi lär inte bli av med dem. På hönsen sida har gräset gått ut på den större öppna ytan pågrund av sol och torka, nu syns andra växter ta över och även mossan sprider sig i skuggigare lägen.
Känner inte för att ta jordfräsen och göra allt arbete som krävs med att så nytt gräs, går kanske att lägga på gräsfrön och med räfsa och få några frön i marken, får avvakta för senare beslut. Nu har vi kommit till den tiden då hundarna gräver i vår gräsmatta, de har ett behov och söker vad vi förstått de maskrosor som är på väg, det är fullt av gropar överallt, eftersom de går fritt om dagarna i trädgården går det inte att passa dem och förklara vårt ogillande.
Ännu mindre går det att påverka våra dvärghöns som nu blivet aktivare med tilltagande ljusa längre dagar, att sprätta är ett hälsotecken på höns, ju mer aktiva de är för att söka ätbart är tecken på att värpningen börjat komma igång. Även tupparna börjar bråka för att fastställa rangordningen dem emellan och där med rätten att para hönorna. Alternativet är att hålla dem inne i voljären, men vi vill få gula gulor i äggen och det blir det om de går fritt och äter gräs mm.
Tänker på det gamla talesättet: ”Som man bäddar får man ligga”, har man hundar och höns fritt gående i trädgården får man räkna med att det blir så här.
(Se bild under Aktuellt)

Gräset är borta                                                                         Hundarnas vår intresse

alt alt