De var hungriga

2019-04-07 Rita fick ett samtal hemma vid lunchtid, det var barnbarnet Froste 14 år som ringde. Rita svarade, ”Vad gör du farmor”, jag håller på med middagen svarar Rita. Froste undrade om vi kunde köra ut dem till Landön de var sugna på att fiska. Han var hemma i Kjuge, (1,5 mil från oss) hade två kompisar.
De hade hört från någon att man kunde stå på land och fiska havsöring i havet på denna plats. Rita sa, att farfar inte var hemma, men skulle komma hem för det var snart lunch, så det fick bli efter vi ätit, först då kunde vi köra.
Efter en stund ringer Froste igen, och undra om farfar kunde hämta dem så de kunde äta med oss för de var hungriga. Rita lovade att ringa mig, frågade om jag kunde köra ut och hämta pojkarna, vilket jag gjorde. Rita hade allt klart när vi kom, fläskkarré, sås och potatis, och det gillade pojkarna. Efter att de fått provat och lånat stövlar körde vi till Landön (ca 3mil) som är en udde ut i havet med skärgård utanför, där på de yttre stenarna mot havet skulle de fiska. Jag hade lovat ta bilder på fisken, och de lånade min huggkrok som var i bilen.

De stod på stenar och kastade, hade lådor med olika drag, bytte och testade men hade ofta bara växter med upp. Jag satt på en sten bakom, såg på dem och njöt av utsikten och de fåglar som flygande passerade eller fanns på vattnet. Tiden gick, de ville vandra iväg längs kusten hoppande på stenar till bättre ställen, då gick jag och satte mig i bilen, där jag hade fin utsikt över omgivningen, kunde i kikaren bl.a. se på skarvar som dök efter fisk.
Hade suttit en stund då det ringer, det var Froste, ”Var är du farfar”, sitter i bilen, men fiska ni, jag väntar. Efter ca 20 min hör jag gänget komma bakom bilen, och som jag väntat mig utan fisk, de lastade in spön och lådor. Kan du köra oss till Preem i Bromölla vi är fika sugna sa Froste. Det är ungefär 2,5 mil, är det inte långt för att fika tyckte jag.
Vi körde, under tiden kom jag på ett närmre fikaställe, och undrade om det gick bra, det var ok, men jag frågade vad ska hända sedan, svaret var att de ville till en bra fiskeplats och hörde hur de diskuterade i bilen.
Vi kom till kiosken och killarna gick in, kom ut en och en med glass, chipspåsar och godis.
De hade kommit fram till att på Ivö ute i Ivösjön där skulle det nog vara bra, vilket innebar några mil norr ut och färja över till ön. Det hade gått ett antal timmar, jag var rätt nöjd, så jag föreslog att jag kör hem er till Kjuge, hörde inga protester, så det fick bli så.
Uppskattar att Froste hörde av sig och ville få transport för fiske, kanske vi kan göra om det något mera planerat en annan gång, eftersom vi har samma intresse.
(Se bild under Aktuellt)
alt alt