Hade inte bestämt mig

2019-04-13 Rita undrar på morgonen om jag ska fiska, svara litet svävande att jag inte hade bestämt mig. Hon skulle gå sin runda med ett par hundar, idag kom turen till Nana och Andy.
Rundan tar 1,5 tim, och hon turas om med olika hundar.
Gick och tvekade, men tog Alice och Ila med i bilen, hade fiske grejorna i bilen, kör in i hänget ned till bron. Tar fiskespöet och går ned till ån kastar några kast, men ångra mig tror inte så mycket på det, går till bilen. Tar ut Ila, går en runda där hon får söka, i trevlig spanielmark, kastar ett par dummys och någon jag bara lämnar i marken som jag skickar på, detta är något hundarna gillar, så det blir att jag även tar en mindre runda med Alice.
Kör tillbaka, men får en tanke att prova fiska på nytt, stannar och går iväg, till ett tidigare bra ställe men inget händer, provar på ett par platser där det finns möjlighet att kasta på väg tillbaka.
Då händer det, följer linan där den skär vattenytan, allt går snabbt, i det mörka vattnet ser jag fisken i hugget. Det stora gapet som slukar wobblern, motstånd och plaskande, en större gädda, håller linan spänd och står en stund och avvaktar, sedan ska jag plocka fram huggkrok under västen, kameran ska ut ur fodralet, tar bilder. Ser att gäddan har slukat Wobblern, linan syns bara komma ut från gapet. När den lugnat ned sig något efter ett par rusningar tar jag den mot åkanten och lyfter upp den med huggkroken, en fin gädda, får inte ut wobblern som sitter långt ned i svalget, får kapa linan och reda ut det hemma. Den visade sig sedan väga 3,0 kg en hona med större romsäckar, mycket mat för oss som gilla kokt gädda med pepparrotsås. Även romen tas tillvara, bakas i ugnen till en rom låda att skära som pålägg på smörgås mm.
Ett hastigt beslut som än en gång lönade sig, stora gäddor i ån tar allt levande de får fatt i
inte bara andra fiskar, även bl.a. ligger andfåglarnas ällingar illa till, tror att ingen vill ha dessa gäddor i ån.
Kan konstatera, att en kort stunds fiske gav utdelning.
(Se bild under Aktuellt)

 

alt alt