På vår väg

2019-05-04 Fortsättning på går till Bjerstedt kurra.
Dessa marker har jag upplevt som barn, när vi om vintrarna cyklade från Bromölla för att åka skidskor då det var is i kurran. På den tiden fanns en stärkelsefabrik i Grödby vars spillvatten gick ut i en bäck som i sitt flöde passerade kurran i sin väg mot havet.
Våra föräldrar var inte förtjusta, över detta, för när vi kom hem efter vårt skridskobesök luktade vi allt annat än gott. Orsaken var att lukten från fabriken process fanns i spillvattnet och i isen. Och våra kontakter med isen gjorde att vi luktade lika dant.

På vår väg mot vattnet, i skydd av buskar och stengärdsgårdar där solen stod på och värmde fanns det gullvivor nu i full blomning. Nu under våren är det gott om vatten som breder ut sig, som sedan under sommaren torkar upp och då finns bara vatten i uppgrävt område i centrum där boskapen får sitt vatten. Jag närmar mig inte från det håll där folk normalt kommer utan mer på baksidan. Har tankar på att se fåglar, hade hoppats på vadare som fanns för i området men de saknas, några gräsänder syns. Kan se gäss andra sidan kurran som tar sig ut i vattnet och i kameran ser jag de har gässlingar, de hade ju sett att vi kom.
Tar några bilder fast det är långt håll, innan vi väder tillbaka jag och Robin.
Rita ringer, maten är på gång om en halv timma, och då bör vi vara hemma.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

alt alt