Längs med ån

2019-05-10 Efter någon dag med kyligare och regnigt väder, lyser åter solen och värmer till behaglig temperatur. Tar ett par hundar med i bilen, och kör ned till Skräbeån vid Käse.
Tar Robin med mig och går med kamera på betesmarken längs med ån, där jag tidigare gick och fiskade, åns vatten flyter nu lugnt och allt känna fridfullt, hon går fritt nära mig undersöker och får information av olika lukter.
Tydligen vad jag förstår ska inte kor släppas på detta fält, taggtrådsstaketen är borttagna, fältet ser grönt och frodigt ut, maskrosor och olika blommande växter syns ibland detta.
I detta väder börjar jag se efter insekter, olika fjärilar flyger förbi, någon sätter sig, försöker komma nära, men Robin ser på mitt beteende att något är på gång och kommer till mig, då flyger fjärilen. Det gick inte denna gång, men vid nästa tillfälle säger jag
sss, som i stanna som jag brukar göra med de äldre, och det fungerar hon sitter stilla tills jag löser henne från kommandot. Det finns mycket att se på, men ännu för tidigt för trollsländor som jag brukar gå och söka i detta område. Det blir några bilder att ta med sig, en härlig stund i fin miljö och en stund ensam med valpen, säkert till glädje för oss båda.
(Se bild under Aktuellt)

 alt alt