Det har varit fullt upp

2019-05-13 Det har varit fullt upp några dagar med olika saker i trädgården som skulle göras. Rita har varit i växhuset och grävt upp de perenna växter som övervintrat där, som nu börjat växa till sig och som hon planterar i spannar. Främst då Stjärnklocka, som vi haft i många år, är tacksamma, med massor av blå blommor, passar med sitt marktäckande växtsätt i stenpartier, rabatter och som Rita har dem i hängande spannar. Även violer och pelargonior som förvarats frostfritt i längan fick ny jord och satta i krukor.
Något nytt för året är Ritas försök att ta fram Gazania, en blomma vi fastnat för, vackra färger, många blommor, passar att sätta i krukor på uteplatsen, detta genom att samlat in frö från förra året, satt dessa och nu skolat om ett större antal. Ska bli intressant att se hur de utvecklar sig framöver.
När detta var gjort, blev det att köpta tomat och gurkplantor skulle planteras, den nya eget framtagna jorden fylldes på i växthuset. Och nu har tomatplantorna köpta samt några vi fått kommit på plats, det blev fler än vi tänkt, men så blev det. Gurkplantan som är känslig för frost står i köksfönster, och börjar bli alltför stor, men fortfarande är det risk för frostnätter, så vi avvaktar med den. Jag har nu några gånger klippt de gröna ytorna, efter gödning och regn, ser den på flera områden tät och fin ut, och rolig att klippa. Även om det på andra ställen inte har hämtat sig från förra sommaren värme och torka.
Granen som fälldes har klyfts upp, passande till karminerna, grenar har eldats upp.
Men det kommer nya saker att angripa när man har det som vi har det med hundar, höns och stora ytor i trädgården och intresse för blommor och det som växer.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt