Det fick stanna vid detta

2019-05-17 När jag var vid dammen häromdagen, låg och kröp med kameran i den någon decimeter höga gräsmarken, fick jag se en fjäril, vackert tecknad. Den rörde sig nere i gräset, svårt att få fri för foto, var väl närgången och då flög den en bit, såg var den satte sig och följde efter. Inte lätt att se i sin kamouflerade färg, men jag fann den, nu något mera öppet och fick då foto på den.
Väl hemma kommer det svåraste, vad är det för fjäril? Ingen av våra dagfjärilar som jag kan slå upp, söker på daton, men ser ingen likt denna. Utan att veta bättre tror jag det är ett nattfly, men det kan vara fel, kan då läsa att de finns 35000 arter i världen varutav 430 i Sverige av denna grupp fjärilar.
Fick mig tillsänt av en valpköpare ett större uppslagsverk Svenska fjärilar, som han tyckte skulle intressera mig. Har suttit och sett igenom ett större antal planscher som var och en har mängder av avbildade fjärilar, ett tidsödande sökande, men utan resultat.
Det fick stanna vid detta, visar bilden på fjärilen utan namn.
Tar även med en fjäril som jag även fotograferade nämligen en aurorafjäril vilken inte går att förväxla med någon annan.
(Se bild under Aktuellt)

Aurorafjäril hane
alt