Drog mig tillbaka

2019-05-24 Fortsättning från i går kväll.
Det hade gått ett tag, några av dovhjortarna ute på hygget hade lagt sig, på en plats där jag kunde se dem, dessa var hindar både normalfärgade och minst två mörka.
Började tänka på att dra mig tillbaka, men vet att kameran klarar att ta bra bilder även i dåligt ljus, så jag satt kvar. En morkulla syns flygande i siluett mot den ljusare himlen, men det blåste så något ljud från den uppfattade jag inte.
Då händer något igen, åter en räv i samma område som där räven kom ut med harungen, den går ut mot hygget, täcks av all vegetation under flera stunder, men vänder. Har nu riktning mot mig, följer den i kameran, när jag får chans i öppningar tar jag bilder, som närmst är den på ca tjugo meter. Ser att den söker efter sork, stannar, lyssnar, ser ned i marken.
Reagera inte för mig eller kameran, viker mot den plats där jag först såg den, men kommer efterhand längre bort och uppslukas av buskar.
Spännande situation som vid jakt, samma känsla som kamerajakt även bjuder på.
Är nöjd med dessa bilder, men ha räv på jaktmarken, som med säkerhet har en kull i närheten, som genomsöker marken för mat till ungar, är ingen höjdare när nu rådjuren snart föder sina kid. Har den senaste tiden endast sett ett hondjur, och rådjuren minskar, vi har inte skjutet något hondjur sedan lågt tillbaka, men även de minskar. Orsak vill jag inte spekulera i men har mina aningar, men friska vuxna rådjur tror jag inte räven går på, så något annat är det.
Jag hade suttit ett par timmar, mycket hade hänt, jag tagit många bilder, några borde vara användbara var tankar jag hade när jag drog mig tillbaka.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

alt