Vid min sida

2019-06-29 Tog för första gången på länge själv bilen och tog mig upp i närliggande skogsområde.
Hade Robin med i bilen, vandrade längs en asfalterad cykelväg med Robin i koppel och medförd kamera. Såg efter insekter som fjärilar, trollsländor, baggar och annat som jag tycker är intressant.
Kommer fram till en kraftledning som korsar cykelvägen, där solen lyser upp, stannar och ser extra noga efter objekt för kameran, värmen är i solen påtaglig, Robin flämtar och när jag ser en fjäril på en blomma och ger jag Robin order att stanna, vilket hon är duktig på, lyder och sitter stilla vid min sida.
Solen kommer inte på fjärilen från rätt håll, för att belysa den, så jag blir stående framåtlutad för att vänta tills fjärilen vänder sig på den blomklase där den lugnt sitter kvar. Men efter att rättat mig och gjort ett nytt försök blir det bra position på fjärilen och tar då bilder, har konstaterat att det är en snabbvinge, men förvånad att den inte tycks bry sig fast jag har kameran nära.
Väl hemma i datorskärmen ser jag att det är en Almsnabbvinge, en fjäril jag inte tidigare tagit bilder på, den är allmän men uppehåller sig i almkronorna där den livnär sig på bladlössens honungsdagg. Men främst honor kan besöka närliggande blommor, och det går att läsa att den är lätt att komma nära, vilket jag konstaterade. Och räknas som en doldis för man ser den sällan.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt