Jag höll med

2019-07-01 Har de senaste dagarna försökt att ta med Robin på de mindre utflykter jag gjort.
Hon behöver komma ut och inte bara gå här i trädgården med de andra hundarna, en för henne trygg plats. Hon är lika ivrig som övriga hundar att få följa med i bilen hoppar ut och in på kommando.
Tog mig till viken i norra ändan av Levrasjön, hade Robin och Ila med, en plats vi besökt tidigare och gjort mindre framsteg, där hon simmat med Boy och hämtat apporter. Men vill ta ytterligare steg med henne, och nu visade sig att hon var spontant i vattenkanten när vi kom dit, hämtade även kastad dummy utan större tvekan, några kast för båda hundarna blev det. Men vi avbröt snabbt, mygg i mänger angrepp främst mina bara ben och hundarna, så vi vänder till skydd i bilen.

En annan dag blev det till rastplatsen vid samma sjö, som är lätt tillgängligt men där kan var bilar och folk vid bänkar och brygga och då är det mindre passande med hundarna.
Men inget folk på bryggan, några satt en bit ifrån vid ett bord, nu var Robin och Boy med, tog koppel på Robin och gick ned för den slänt som är innan vattnet på delar med utlagda gångplank, något nytt för Robin som ville gå vid sidan i det gröna i början, sedan gick det bra.
Hade inte större förhoppningar med detta nya för Robin, kastade till Boy som hoppar långt ut från bryggan och hämtar. Ser hur Robin ser intresserat, kastar på det grunda några meter ut. En låg kant till vattnet, hon tvekar med hoppar i visar här inget intresse för dummyn. Får låta Boy hämta, och han får ett nytt längre kast, när han är på väg in hoppar hon spontant i och möter honom simmande. Då blir jag djärvare, går ut en bit på bryggan och kastar ut tio meter i den glesa vassen, och säger Robin som visar intresse, tvekar något, hoppar sedan ifrån bryggan i lågvatten och simmar bestämt ut och hämtar, det blir litet strul när hon försöker komma upp på bryggan får kalla in henne på grundare vatten, väl där tappar hon dummyn när hon ska upp på bryggan men allt gick över förväntan, trodde inte när jag kom hit att hon skulle hoppa ifrån bryggan, var väldigt nöjd med hur det snabbt utvecklade sig. Hörde hundskall från bilarna, en annan hundförare, stod med hund och dummy i handen hade säkert samma tankar som jag att få bada sin hund, nöjd kopplade jag Robin och vände upp för slänten, bytte några ord med honom, som sett på och tyckte det gått bra, och jag höll med. Ska bli intressant att få se hur det utvecklar sig nästa gång vid kast till Robin från bryggan, för detta gör vi om.

(Se bild under Aktuellt)
alt alt