Förläget flyttar sig

2019-07-10 Jag har skrivet flera gånger om att vi har trädgården uppdelad i två sidor, baksidan som är hönsens sida och framsidan tillhör hundarna. Det finns två grindar en större som alltid är stängd, en mindre som vi själv normalt alltid använder, och som mestadels står öppen även om både höns och hundar går fritt i trädgården och vi är inne.
Hundarna vet att de inte ska gå in på andra sidan grinden, men när det är varm och skuggan finns strax innanför grinden lägger sig hundarna där. Detta när vi sitter på baksidan och de vill vara nära oss. Men det bryr sig inte hönsen om, har de tankar på att vilja gå in på hundarnas sida så gör de det, och vi tycker bara det är trevligt att hundar och höns går fritt tillsammans. Det blir flera gånger att hundar förläget flyttar på sig när några höns vill gå genom grinden, hönsen ser ingen fara i hundarna i nu läget, men var vaksamma på Robin en längre tid. Hon visade intresse med att sätta fart på dem några gånger, men fick besked att de rör man inte. Och nu bryr sig inte hönsen om Robin, men hon ser intresserat på dem, och skulle nog vilja prova om hon fick.
Våra hundar har tillsammans apporterat flera tusen fåglar, änder, fasaner, duvor, gäss mm. men vet skillnad på dessa höns som tillhör familjen och respekterar detta. Hundarna ser det mera som en fördel när de är i trädgården, de släpper små delikatesser som hundarna gärna sätter i sig.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt