Tar för sig

2019-07-23 Åter har jag med några hundar tagit mig till bryggan vid sjön, detta för att de ska få göra något, samtidigt som jag bygger på med erfarenhet på unga nu sju månaders Robin.
Hon har från att vara försiktig i vattnet utvecklats till ett vattendjur, gillar det skarpt och tar för sig.
Nelly, Ila och Boy är med, kastar först till dessa, Robin får vänta till sist, alla får en var. Börjar en ny runda, hon ser att när de andra kastar sig i vattnet, då vill hon följa efter, men jag får bromsa henne, alla får åter vars en apport. Varje gång hoppar Robin ut på djupt vatten i ett långt språng som de andra.
Hon har även lärt sig att hoppa upp på bryggan på grunt vatten.
Kastar i båda riktningarna från bryggan, har då två hundar i arbete samtidigt.
Tänkte forstsätta, med längre kast, för de äldre, kastar, men är inte uppmärksam, då slänger sig Robin i utan besked, inget att jag kan göra något åt, utan bara se hur hon löser detta.
Dummyn ligger i gles vass, kan se att hon hittat den, men plaskar och kommer ingenstans, det håller på så en stund, innan hon kommer simmande, ser då vad som hänt. När hon greppat dummyn har hon fåt ett vassblad mellan munnen och dummyn, men inte släppt utan kämpat tills bladet brustet. Ser detta när hon kommer och lämnar fint i hand, med bladet i munnen.
Tar det som något positivt, viljan att lösa sin uppgift fast det blev besvärligt, hon växer i mina ögon hela tiden den lilla hunden.
(Se även bild under Aktuellt)

alt alt