Löser sina uppgifter

2019-07-24 Efter en disig förmiddag, med fint regn, klarnar det upp och solen kommer fram.
Hade först varit med hundarna vid bryggan, kör om vår jaktmark, går en stund med Robin på en betesmark, med ovanligt mycket markvegetation. Hon var våt och får söka, tar för sig mera än senast, stöter olika fjärilar som i solen blivet aktiva, de intresserar mig. Hon får kommandot stanna medan jag följer fjärilar med blicken och försöker se vad de sätter sig, då med beredd kamera.
Hon är lydig lägger sig och väntar medan jag rör mig i närheten. Får bilder bl.a. på två olika blåvingar.
Hade taget en dummy med kaninpäls med i fickan, kastar den en tjugo meter i högre ogräsbestånd, hon löser det snabbt. Blir då djärvare, det finns en stengärdsgård bortom där hon hämtade, kastar på nytt över denna och en bra bit bakom även här hög växtlighet. Skickar på nytt, hon går över gärdsgården men för kort, börja söka hitom i det höga, fram och tillbaka, men går åter över och längre ut och finner. Gör som hon nu gjort en tid lämnar fint i hand, släpper först på kommando.
Hon söker inget stöd bara jobbar på tills hon finner, vi har tillsammans byggt upp hennes självförtroende genom att hon hela tiden får löser sina uppgifter, har hon markerat vet hon att söker jag, kommer jag att finna apporten.
Nöjd med detta, går jag en runda med alla hundarna lösa, alla nära mig nu i skogsmark.
(Se även bild under Aktuellt)

alt alt