Otrevliga björnbärs revor

2019-11-01 Åter en jaktdag med hundarna, nu rought shooting på Trolle-Ljungby.
Höstlikt väder men ändå behagligt, det blir en blandning av jakt över spaniel och apporterings uppgifter. Även här är det vi, Mats E och jag med spaniel, samt några nya apporterande förare med labradorer, samt godsets folk.
Vi starar med att komma till ett större viltvatten med kantzoner bestående av vallar med busk och högre ogräs vegetation, där vi med våra hundar går sökande runt, får då stöta några fasaner. Samt efterföljande apportering av några fällda änder.
Ny plats med mycket fasaner, går som en gång tidigare vid ett indrev med Boy, i nässlor, högre ogräsbestånd men även med inslag av dessa otrevliga björnbärs revor, som sticker genom byxor och lämnar märken på benen. Måste vara något av det besvärligaste för spaniel att söka i, dessa revor brister inte utan bromsar och sticks och man undrar hur dessa hundar är, som med fart utan tvång genom söker dessa snår. Med blodig nos, sliten runt ögonen, med olika växtdelar i öron och päls, går de på nytt in i detta med stor vilja, och visst måste det smärta även dem men de gör det om igen, för jaktlusten är så stor.
Boy gör detta mycket bra, visar utmärkt stadga, och får här många stötar, och jag är nöjd.
Mycket fasaner och apportörerna har fullt upp.
Vi kommer till ett närliggande område där jag varit och tränat hundarna tidigare i höst, vi går på linje, spaniel, apportörer och skyttar, biotop likt föregående med bl.a. mycket höga nässlor, har Ila här som tar mycket mark med sig och får stötar med efterföljande apporter.
Lunch tid med som vanligt utsökt mat, snitsel, stekt potatis, ärtor och sås mm.
Eftermiddagen avslutas med tre dammar med änder och fasaner.
Andra dagen tillända, och en viss trötthet, kommer smygande, men ingen jakt i morgon, känns då rätt skönt.

(Se bild under Aktuellt)
alt alt

alt alt