Det började bra

2019-11-03 Det började bra, inget regn vid samling, genomgång och lottning av pass.
Väl kommen i lottat torn började regnet, först mindre droppar, sedan stora från trädet ovanför, som bildade stora mörka fläckar på byxorna främst på låren. Vatten över allt, känner fukten krypa in mot kroppen, växlar mellan att stå och sitta. Hundarna är i kontakt med gris, hör dem och får besked på radion. Har en tätare lövskogsföryngring vid ena sidan, de flesta löven hade fallit, ser en bit in i detta ryggar på minst tre grisar som passerar utan chans till skott. De går in i den såt vi jagar, troligen flera enligt hundföraren.
Hör att grisar bryter ut, bl.a. sugga med en randig kullting, senare stor galt passerar skytt i hög fart, inga blev påskjutna. Andra grisar visar sig för skyttar, skott hörs, gris ligger på platsen.
Hundar hörs under tiden, dessa ger skall endast vid närkontakt med grisar, några måste lämnat såten utan observation. Dovhind och kalv visar sig för skyttar, men är inte lovliga vid denna tid.
När hundföraren tycker att marken är genomgången avslutar jag jakten, blöta diskuterar vi om vi skall grilla korv eller ta en ny sått, det regnar hela tiden, det blev grillning.
Med torr medtagen ved har vi snart en tänd brasa, vi äter, för att åter lotta pass för den nya såten.
Då upptäcks att det står en bil på en väg inne i denna såt, vi är något undrande, men svaret kommer när vi ska på nya pass. Ute på ett större hygge går män med ryggsprutor, sprutar på de tallplantor som nu kommit en bit på hygget, med medel som ska förhindra att tallplantorna betas av de vilda djuren. Detta en söndag, för oss mycket irriterande, har hänt en gång tidigare, de är inte svenskar förstår inte vad någon försöker tala om för dem att jakt pågår. Det ihållande regnandet, folk som går runt i såten, gör det mindre intressant, hundföraren går hastigt genom såten, ingen gris, en större skovelhjort visar sig.
Då avbryter vi, det blev en gris på dagens övning, blöta vill vi alla hem och byta kläder, hinner då se Mjällbys sista match på TV som slutade väl för båda lagen.
(Inget väder för att ta kamera med på passen.)
(Se bild under Aktuellt)

Genomgång av pass under paraply

alt