En vanlig dag

2020-01-18 En vanlig dag i vintermånaden januari, går runt i trädgården och plockar upp efter hundarna, vilket vi gör flera gånger om dagen. Gräset är grönt och man ser att det växer, har släppt ut dvärghönsen i den större voljären, de plockar av gräset. De finner daggmaskar, någon får fram en större, springer runt medan andra jagar, vill ha del av bytet.
Att det finns mycket mask i marken, syns på alla små jord bunkar som maskarna lämna efter sig på gräsmattan, något kletiga och fastnar på skorna en rest produkt från de löv som de dragit ned i marken. En ensam maskros har kommit fram och slår ut, alla blir vi lurade av det varma vädret.

Det låg ett ägg på marken i voljären, årets första, varmt väder, ljusare dagar, påverkar hönsen och det leder till att de blir mera aktiva. Stimulerade även mig att räfsa och rengöra, ta bort bajs och fjädrar i voljären när hönsen var ute.
Kunde inte undvika att höra ringduvornas hoande, de hörs från olika håll, uppträder som om det var vår, och vädret påminner om det. Även talgoxarnas vårsång hörs, visst är det annorlunda, vill man se snö så får man följa skidtävlingar på TV, vilket intresserar.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt