Ett trevligt besök

2020-02-12 Ett trevligt besök, Robins bror Ricke var och hälsade på med husse Henrik o matte Annica. Även deras nu 12 åriga Smedmästarens Chicko fanns med, en bror till vår Ciwi kallas ”Ella”, båda dessa har förlorat hörsel men är pigga för sin ålder.
Det var i dagarna ett år sedan Ricke hämtades, och jag tyckte det skulle vara intressesant att få se hur han uppträdde ute i marken. Därför körde vi ut och gick en runda på ett hygge, lade märke till att han drog i kopplet och ville fram när han skulle till bilen, och tänkte det blir nog svårt att hålla honom nära sig. Men det var just det han gjorde, hade hela tiden vilja att hålla kontakt med Henrik, höll nära avstånd i söket i hög fart, det var trevligt att se, och det bådar gott.
Visste kanske inte vad han sökte men det jag såg glädjer mig. Testade med att kasta ut dummys på hygget, då visade han stor vilja att apportera, markerade och fann snabbt och kom villigt in med apporten. Men lade ned framför föraren, vilket Henrik har problem med, detta är ett träningsmoment som ligger på föraren att få hunden att förstå hur det ska gå till. Detta liksom att inte tolerera att han inte direkt svarade på kommandon och signalen stanna, utan vandrade, även detta något att träna på. Något som inte borde vara svårt att få till.
Henrik var nöjd med sin alerta hund, och säkert även Ricke med sin förare som han sökte utmärkt kontakt med.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt