Kommer i flertal

2020-05-18 Det har varit ostadigt väder den senaste tiden, omväxlade sol och moln med regnskurar vilket gjort att marken blivet fuktig. Det har då stimulerat daggmaskarna att krypa upp och para sig på de kortklippa gröna ytorna i trädgården. Främst under mörkret men även tidiga morgonar och kvällar, detta har fåglar som råkor och måsar koll på, förutom starar och koltrast. Råkor och måsar kommet i flertal och är väldigt effektiva i sitt maskletande, med kraftiga näbbar tar de mask en bit ned i marken, får dra för masken håller emot men lyckas ofta. Det måste vara mängder av maskar för detta har hållit på en längre tid sedan det började regna och man kan se hur många de tar.
Att vi har dem här beror på att vi och ena grannen har de största klippta gröna ytorna i området och det utnyttjar dessa fåglar.
Några av hundarna med Alice i täten uppträder som poliser, när de är ute och när det kommer dessa större fåglar då kör de bort dem, de skiljer på våra höns som respekteras och de vilda fåglarna.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt