Ett lugnt hav

2020-09-03 Hade en tid sedan änderna blev lovliga tänkt att ta mig till min arrenderade jaktmark vid havet. Men vädret har inte varit lämpligt, varmt och när det varit regn har det varit häftigt, och saknat vind, så det hade inte blivet av.
Men under dagen blåste det, träden vajade för vinden i trädgården, kanske det skulle bli av i kväll. Ringde en jaktkompis Mats B, han var intresserad, solen gick ned vid 20:00 och det brukar inte hända mycket innan. Vi träffades och hade en ca 800 m att gå, väl där mötes vi av ett lugnt hav, vinden hade avtaget till nästan ingen, det var fin miljö men inte lämpligt för andjakt. Vid lugnt väder är det ingen rörelse på andfåglar, vi såg gäss som flög mot land.
Och senare när skymning lagt sig kom grupper med gäss över oss men för högt och slog på vattnet. Vi hade delat på oss, satt båda på en udde med vatten båda sidor, det small skott på annan mark vid en vik som gränsade till oss, men även Mats hade skjutit. Själv hade jag som närmsta fågel en nyfiken uggla som var nära och tog ett varv över mig och Ila där vi satt.
När mörkret kommit allt mer kom Mats, hade en and som hans cocker Hanne hade varit ute och apporterat till en nöjd husse.
Med ljus från en lampa tog vi oss tillbaka på den steniga, tuviga marken där vi nästan var framme möttes vi av en flock med närgångna nötkreatur, som fick skrämmas bort så vi kunde passera.
Var glad att det hade blivet av, en härlig kväll trots avsaknaden av skottchans och änder.
(Se bild under Aktuellt)
alt alt

alt