Prova själv

2020-09-06 Fick erbjudande att skjuta duvor på en nära mark arrenderad av sonen Jonas. Det var stubbfält omgärdad av stengärdsgårdar med större träd, där hade skjutits duvor dagen innan som Jonas kom med, Rita o jag hjälptes åt att plocka och göra dessa klara för frysen.
Men nu skulle jag prova själv, tog med Boy, fann en bra plats i kanten på en dunge bland höga tistlar och nässlor, hade här bra överblick på de närmsta fälten. Tyvärr inte mycket vind som gör att duvor drar, kommer annars gärna på läsidan mot träddungar som denna jag satt vid.
Hade bara satt mig när jag fick två chanser som jag tog, sedan hände inte mycket, tiden gick, det kom skurar och jag fick ta skydd. Hade sett många duvor som slog längre bort på fältet, hade efterhand blivet en större flock som var i stubben. Hade sett från bilen hur de flög mellan stubb och större träd medan regnet slog på rutorna, fick ha fläkt och torkare på för att kunna följa dem.
När regnet upphört kom Jonas o Katarina och vi ställde oss på pass men inget hände, vi avbröt för hundträning med deras labrador en stund.
Efteråt gick jag för att se hur det var att sätta sig där duvorna slog, när tre överflygande duvor passerade och jag fick en ungduva till.
Det blir att prova igen vid nytt tillfälle.

(Se bild under Aktuellt)

Ringduvs flock                                                                          Boy med apporterad duva
altalt

alt