I skuggan under träd

2020-09-10 Det var tredje dagen med en dags mellanrum som jag körde till de nära stubbfälten på eftermiddagen med bössa och hund. Tänkte ta vara på någon timme under bra förhållanden, varmt, soligt med bra vind, en skön avkoppling. Kunde gjort jakten effektivare genom att använda bulvaner, gjort gömsle med maskeringsnät mm.
Men jag har inte tyckt att antalet skjutna duvor var det primära. Därför har jag suttit fritt antingen i högre under vegetation. Eller som nu senat i skuggan under träd och högre sten- gärdsgårdar, med ansiktsmask, vantar och camouflagetröja. Och det har blivet skott på sträckande duvor. Ila som har utmärkt färg för att inte synas, har varit vid min sida, sitter eller ligger lugnt och på order gjort bra apporter. Jag hade lärt mig från förra gången som gav svåra skott, att sitta längs med skyddet och fick då rätt sving på min vänstra sida med bra resultat.
En träffad duva försvann ur sikte men Ila fann den döda duvan när vi gjorde eftersök inne mellan sten block och hade visst besvär att nå den, men lyckades få tag, vilket gladde, så den inte blev lämnad i marken om den inte varit död.
(Se bild under Aktuellt)

alt