Hundar från vår kennel

2020-10-16 Åter en dag med jakt och hundar, men nu som hundförare under rough shooting. Vi var två med spaniel jag och Mats E samt tre med apporterande hundar.
Tillkommer godsets jägare och medhjälpare.
Skulle varit sex skyttar men det blev fem, ett mindre antal människor mot större jakter.
Det som var speciellt för mig, var att några av skyttarna hade hundar från vår kennel, någon äldre samt två unga hundar från våra två senaste kullar.
De pratade gärna om sina hundar med mycket positiva ord och händelser.
En var för ung endast nu åtta månader och fanns inte på plats, rätt av ägaren att inte ta med den unga hunden på dessa jakter, men berättade att de gick på kurs i jaktträning vilket jag uppskattade. De hade fått mycket beröm för sin hund och hur han tog för sig vilket de gladde sig för och inspirerade dem för att fortsätta.
En annan ung hund, Smedmästarens Rut, syster till Robin fanns på plats, inte som deltagare i jakten, men jag fick se henne och det gladde, pigg och alert, var snygg med slät blankpäls och lydig, också hon hade nöjda ägare som såg med tillförsikt på framtiden med tiken. Liksom de gjort med sina andra hundar, en av dem ny sju åriga cocker tiken Peg kommen från oss.
De fick se båda föräldrarna till sina yngre hundar under jakt, både det som var bra och annat jag inte var nöjd med. Det händer alltid saker och situationer som är väldigt frestande under dessa jakter med mycket vilt och skjutande som man inte önskade, så även idag.
Främst att de kommer längre fram än jag önskar efter löpande fågel, och får då använda pipan mer än jag vill och brukar för att vända dem.
En dag bland trevliga människor och bekanta i ett vackert nu något kyligare väder.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Smedmästarens Rut

alt