Åter med spaniel

2020-12-21 Åter med spaniel på Timmie Olssons marker, vi hoppas få kontakt med hare och fasan. Nya marker för mig, med mycket vatten efter natten ihållande regn, men nu på morgonen klarnade det upp och blev ljusare och svag vind och vi såg fasaner.
Först ut var Timmie och Sally, för att komma till tänkt område behövde vi passera över ett vattenfyllt dike på två utlagda reglar med en halv meters avstånd. Det såg inte helt riskfritt ut, så roligt skulle det inte bli att hamna i vattnet så jag avstod. Timmie och Sally tog sig över och gick i den höga vegetationen men inget vilt påträffades. Tillbaka över diket bar Timmie Sally i famnen.
Nästa hund var Alice som hade fått chans att följa med, även här vass i dikeskanter och större vatten ytor, hon jobbar med stor jaktlust, men vill fram i maken och jag måste använda pipan för att vända. En hare kommer ut från vassen där hon är, fälls med ett skott av Timmie, Alice kommer ut från vassen och står och ser sig omkring, får apport kommando och att hämta, får tag i halen och mera släpar än bär.
Vi fortsätter i samma typ av mark, vänder går i mera kärrmark bland träd tillbaka till bilarna.
Jag ville ha mera öppen mark till Robin, tog oss till ny mark, som var trevlig med områden med högre marktäckning, men hade tänkt låta henne få prova att apportera den nyskjutna haren. Lade ut den när hon inte såg, och hon fick söka och kände den direkt och tog tag.
En liten hund och en stor hare, men hon kämpade på och bar haren i mellan grästuvorna helt ok.
Söker blir allt mera självständigt med god kontakt, kommer tillbaka i sina slag nu i bra vidd, farten helt ok med några mindre stopp, det tar sig och det känns bra. Inga signaler det fungerar ändå. Det samma gällde Nelly som i mycket tuffare mark fick söka, tuvor i tät undervegetation, fick verkligen ta i för att ta marken, även jag tyckte det var besvärligt, vi gick en sträcka innan jag tyckte jag var nöjd. Vi hade fått röra på oss ett par timmar och det var skönt att komma till bilen efter att få gått i blöt mark med lera klättrade upp på stövlarna som blev allt tyngre för varje steg.

(Se bild under Aktuellt)

Den överväxta övergången                                                      Timmie bär Sally på återvägen

alt alt

Alice och haren                                                                         Robin får kämpa

alt alt