De blev på platsen

2021-01-12 Jakt på av sonen Jonas arrenderad jaktmark, i närområdet från vår bostad.
Dagen blev vädermässigt mycket bättre än utlovat väder med hård blåst och regn.
Och vi mötte en morgon där vattendroppar på bilen hade blivet frusna kulor, det var lugnt och inget regn, en bra början på dagen, men frusna vägbanor.
Jonas hade samlat ett gäng vänner och hade samling och genom gång i sin bostad, alla hade fått tilldelat sig torn, och när vi kommit till marken och alla meddelat att de var på plats, släpptes hundarna. Jonas som enda hundförare, hade fyra hundar att byta av med i de två olika såterna.
Fick ett torn, där solen efterhand kom fram, men mot den lågt stående solen var det svårt att se.
Hundar som hade viltkontakt rapporterades och hördes, spännande nära vid något tillfälle, men trots flera rapporter om vildsvin blev inget skjutet.
Det blev tid för lunch i marken, hamburgare med tillbehör, som Katarina hade förbeställt och stod redo att överlämna, mycket smakligt att efter ett par timma få ta del av detta.
Nytt område skulle jagas av, åter i ett nytt torn, trampade upp en fasantupp vid detta som högljutt flög i väg.
Åter hade hundarna vilt, såg rådjur och hundar, som slutade med ståndskall i ett buskage. En större gris tryckte hårt innan den drog i väg, uppfattades som större sugga då inte skjutbar, kom mot mig och såg den passera med hundar en bit efter.
Men andra fick skjutbara mindre grisar som vi kallar rödgrisar på sig, de blev på platsen.
Där var en period med rädsla, då två hundar passerade en järnväg med tät trafik efter vildsvin, skulle sedan tillbaka, tåget kom, med som väl var slutade det bra.
Nu på eftermiddagen blev det kallare, den låga solen skymdes av moln, och det kändes bra att jakten avslutades, inget skadat vilt i marken, tror alla var nöjda!
(Se bild under Aktuellt)
Bilder från torn 1 o 2.
alt alt