En fin vinterdag

2021-01-19 En fin vinterdag med snö, måttlig blåst och solen kom fram, kände för att ta oss ut. Vi hade ett ärende, våra ägg var slut, och det är något vi använder mycket i maten.
Vi har egna dvärghöns och har från dem ägg så vi klarar oss, men de är inte produktiva under den mörka delen av året, då får vi köpa. Vi har inte varit i affärer för att handla mat, får hjälp av en grannfamilj, vilket vi är väldigt tacksamma för. Det finns en ute försäljningsplats i samhället, där man kan handla utan att gå in, där har vi vid behov köpt bl.a. potatis och ägg. Vi tänkte köra en runda med detta som mål på hemvägen, det blev så.
Vi hamnar i Tosteberga hamn, ett tillhåll för fågelintresserade som här ofta får något att se på. Även här snö och is, inga andra bilar, vilket det annars brukar vara.
Is i hamnen och drivis utanför, här blåser det mer, ser simmande gräsänder, en sol som skyms i dis och låga moln, kommer inte igenom detta. Utanför finns en mindre ö med främst sten, där andfåglar ligger och vilar andra simmar omkring.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt