Bara tillbud

2022-01-13 Har tidigare när jag varit ute med Aya i sökmiljö bara varit där med henne ensam, hon är ung och jag vill koncentrera mig på henne.
Men när vi idag skulle ut igen, var Boy och Alice med vid grinden, varför inte ta Boy med och se hur det ser ut. Det blir ju far och dotter och tänkte det skulle bli intressant att se hur de gjorde om de fick söka samtidigt.
Väl på plats fick de söka, Boy har inte varit med på ett tag av olika anledningar så han var sugen med högsta fart, Aya försökte hänga på som unghundar gör, höll på att krocka flera gånger när Boy vände i söket, men smidiga som de är blev det bara tillbud.
Efter en stund slutade Aya att försöka hänga på Boy och sökte då självständigt, hade med denna draghjälp ökat i fart i det egna söket, och efter en stund hade båda hängande tungor, varma som de blev.
Inget vilt stötte vi på i gräsmarken, Boy respekterar harar och hade kanske visat Aya hur man gör vid kontakt med dessa lockande skuttande djur.
Men ofta vid uppsprång, av hundens rörelse i marken smiter haren iväg i det halvhöga gräset och den med lågt huvud sökande hunden missar att se den, först vid legan och efterföljande vittring konstaterar hunden vad som hänt.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt