Vilken fin jaktdag

2022-01-15 Det var lovat lugnare väder efter gårdagens hårda blåst, vi hade bestämt att jaga med kula, efter de vilt som vårt jaktlag hade kommit överens om.
Vädret blev som prognosen sagt, en lågt stående sol och nästan för lugnt för hundarna som behöver vind för att känna vittring. Det blev ståndskall på förväntade vildsvin, men de bröt ut utan att någon fick chans till skott, men det var spännande så länge det varade.
Själv satt jag i ett högt torn intill ett område med lärkträd, hade en ekorre som rörde sig i området nära mig, såg inga andra vilda djur, endast den sökande hunden vid ett par tillfällen.
Ny mark efter en kortare paus, en större gris stöts upp av hundarna, hundföraren tycker det är en stor sugga, och ingen i vårt jaktlag vill skjuta en sugga vid denna tid med kanske små kulltingar liggande i ett bo och få dåligt samvete av detta. Jaktetik som vare jägare borde respektera och det blev att den inte blev påskjuten fast den var nära en skytt.
Även dovhjortar i olika grupper drevs fram men även där var inte rätt djur på pass och inga skott hade avlossats under dagen men flera hade sett och haft viltkontakt.
Och vid efterföljande korv grillning var alla överens om vilken fin januaridag vi fått uppleva ute i marken och med den inställningen att man får ut något av jakten även om inget vilt fällts, känns bra.
Och själv uppskattar jag att jaga med både son och barnbarnet Vilda.
Tar bilder från tornet, i första passet.
(Se även bild under Aktuellt)

alt alt