Inte önskad händelse

2022-06-30 Nu var det dags igen att någon bil varit uppe vid smidesstaketet, tagit med sig två blomlådor med konsoler och pelargonior som hängt på staketet, som följt med bilen en tio meter längs med vägen och var helt krossade.
En väntad men inte önskad händelse, de treton blomlådorna har två syften, att markera staketet, och ta första smällen vid närgången kontakt. Detta efter år av olika skador, flest på påbackningar med intryckta fack och stolpar, men även den största skadan när en skogsmaskin pågrund av parkerade bilar kom för nära och drog sönder två fack med del som fastnat i smidesräcket. Detta betydde nytillverkning, varmförzinkning och ytbehandling svart, allt till större kostnader, men som förarens försäkringsbolag reglerade.
Vid två till fällen har de påkörande gjort sig tillkänna, kanske just för att vi uppmärksammat händelsen, och redat upp till viss del. Övriga skador på flera platser har vi bara konstaterat nya skador utan någon sagt något.
Så även denna gång, en påkörning som man inte kunnat undvika att vara medveten om, med troliga skador på höger fram del och sida på bilen, men bara smitet från platsen, vi vet att det är en bil, folk som var nära hörde smällen och bilen.
Orsak till att bilen rammade våra ”skydd” vet vi inte något om, men spekulerar i hög fart och eventuellt möte.
Detta var andra gången som blomlådor körts ned, men staketet har klarat sig. Vi tar det som vårt tänk att skydda staket med markerade blommor har till viss del hjälpt, tar hellre detta än kostsamma repration på smidet. Men det andra syftet är att vi tycker det pryder upp och får från många kommentarer som konstaterat som vi, det ser trevligt ut.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt