Sex veckor

2022-07-01 Våra kochin kycklingar har blivet ca sex veckor, och för flera veckor sedan såg jag att två var tuppar av de sju kycklingarna, men en som var senare utvecklad visade sig även vara en tupp. Man ser det tydligt när kammen blir röd och börjar växa. Tuppar kan man inte ha för många, då är det positivt med att flertalet är hönor det kunde blivet bara tuppar, för det har hänt. De är nu bra befjädrade, både på ben och byxor, och pigga och aktiva.
Hönan med kycklingarna har även börjat värpa, lockar inte på dem vid mat, de får klara sig själv.
Däremot gör tuppen det, plockar och lockar, och kycklingarna kommer, ännu en harmonisk familj, kanske börjar hönan köra bort dem nu med andra tankar och äggläggning.
Vi har våtarv ett saftigt ogräs, som jag varje dag klipper i en skål som jag gjort sedan de var små, vilket uppskattas och de äter energiskt av det gröna.
Har gjort ett par försök att låta dem komma ut från buren, har öppnat dörren, då har de äldre gått ut medan kycklingarna tryckt i ett inre hörn av buren, har inte känt att ta steget ut från tryggheten i buren. Men om någon tar första stegen kommer säkert fler efter, för vi byter höns varje dag, så alla får sin tid att vara ute i trädgården i det nu varma vädret.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt