Skänker glädje

2022-09-28 Jag har under främst den senaste tiden skrivit och visat tagna bilder på olika fåglar som besökt oss i trädgården under olika längd i perioder under tidig höst. Fåglar som intresserar och skänker glädje att de finns och kunnat sitta stilla och följt dem i flera fall på nära håll med kameran. Ett stort intresse som blivet av och som gett resultat.

Men det är inte alla fåglar som uppskattas, vi har hela tiden besök av skator, som söker mat bland de andra fåglarnas ägg och ungar, ett självklart sätt för dem, men ett hot mot de småfåglar som häckat i närområdet. Vi vill inte ha dem här men de ibland orädda skatorna har koll på vad som händer, har i flera år haft bon i grannars större träd, med bra utsikt över bl.a. vår trädgård. Passar på när vi inte är ute att patrullera av och söka ätbart i alla former.
Är i hundbajset, hackar och finner säkert osmälta delar som då ätets som delar från nötter och äpplen som hundarna tuggat sönder och svalt.

Vi har en ordnings polis, nämligen Alice som om hon ser större fåglar som kråkfåglar och vitfåglar gående i trädgården på hundarnas sida, har tagit på sig att de ska bort, rusar mot dem så de flyger.
Det drabbar även ekorren som när den förflyttar sig i buskarna längs gärdsgården blir då påmind av Alice om sin existens som följer hoppande mot gärdsgården. Båda tycks ha koll på läget.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt