Ett stort Grattis

2022-11-13 Liten har blivet stor, Smedmästarens Fly kallad Sally nu 2,5 år har med sin duktiga ägare Timmie Olsson vunnit Cocker mästerskapet, som gick i helgen på Stensnäs i Blekinge. En stor merit för honom men även för oss som uppfödare. Fly är efter Smedmästarens Ila och vår engelske import Saxaphone Apollo kallad ”Boy”.
Fly är även äldre syster till vår unga Smedmästarens Aya.
Med en bra hund, stort intresse målmedvetenhet att lära och omsätta detta i praktiken har Timmie visat att det ger framgång.
Men med vetskapen om att allt måste falla på plats den dagen, för marginalerna är små och det behövs inte mycket för att stjälpa. Fly tilldelades även skyttarnas pris.

Ett stort Grattis!

Även en andra hund från oss startade på CM, SE(J)CH Smedmästarens Mollie med ägare Mats Eliasson, gör genomgående en bra prestation, stöter och apporterar fasaner, men vid sista stöten kommer hon mot föraren, skulle blivet kvar på uppflogs platsen, och där slutade det.
Ett beteende som kommer av att vi går och stöter fasaner på godsen på deras jakter, det skjuts skott i mängder, hundarna stöter och respektera går inte efter och kommer tillbaka.
För jakten perfekt men inte på jaktprov.
Vi som uppfödare är stolta över dessa fina representanter för vår uppfödning, en fortsättning med nya hundar i framgångsrika linjer.
(Se bilder under Aktuellt)

alt alt

alt