Varit i trädgården

2022-11-25 Vi är inne i en mörk höstlig period, korta dagar om än förhållandevis varma.
Flera av de senaste dagarna har varit i trädgården, där finns det mycket man tänkt göra.
Löven tar aldrig slut, har åter kört över gräsmattan, nästan alla träd har nu släppt löven, återstår något äppleträd. Men när det blåser flyttar sig löven och samlas där det är lä,
längs stengärdsgårdar och buskar, för att inte tala om de lätta löven på baksidan från björk och bok som virvlar runt och hamnar i hundgårdarna.
Har åter kört med uppsamlare på öppna ytor på baksidan, räfsat fram strängar och sedan kört över dem och samlat upp, även här finns många platser där löven samlas. När det är gjort ser det bra ut men vet att vid blåst kommer det fram nytt beroende på vindriktning, ett arbete utan slut.
Har även rengjort i de två voljärerna, där man kan gå inne och räfsa, hönsen är mindre aktiva, slutat värpa, fäller och byter fjädrar, ser ut som om höken hälsat på, fjäder över allt. Tanken kommer hur många fjädrar har en höna, har inget svar, men det måste vara ett större antal. Försöker att sära på fjädrar och bajs, att lägga alla fjädrar på den mindre komposten betyder att även de blåser omkring, därför hamnar de i en sopsäck. Höns bajs är bra gödsel och med tiden blandat med grönt nedbrytbart bildas jord med tiden.
En andra runda till tippen med släp, lastad med grövre växt delar, som kvistar och grenar har blivet av. Släpen står nu tom, men fjärilsbuskar mm skall klippas ned, så det blir framöver åter en runda till tippen.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt