En jobbig tid

2022-11-26 Det är en jobbig tid för sportintresserade, VM fotboll, ishockey (Rögle och Kristianstad), handboll (IFK Kristianstad) mm där man har lag man följer och nu börjar skidorna som även Rita vill se, med fina svenska framgångar. Slits mellan detta och andra aktiviteter, är vädret till sin fördel, vill man vara ute. Men när det blir mörkt mot kvällningen har det varit i sportens tecken för mig, tur vi har varsin TV för Rita ser på andra program som inte intresserar mig. För att hålla nere elen eldar vi i vars en kamin om kvällarna, har vant oss vid lägre temperatur inomhus även om det ibland känns något kyligt, men i rummen med kaminerna blir det riktigt varmt och skönt.
Vi har inte haft alla hundar inne på ett tag, men den senaste tiden är alla inne även på natten i den delen av huset där vi brukar turas om att ha olika hundar och valpar. Och det fungerar tills vi får väntade löp på tikar, då vi måste sära på dem. Då får några vara i hundrummen i uthuset.
Vi har köper gårdagens bröd till lägre pris, ofta bullar, torkar dem för att sedan efterhand blötlägga dem och ge till hönsen vilket är uppskattat. Men även hundarna får del av detta, brukar med en fintandad såga sex spår i bullen. Hundarna är ute och väntar utanför dörren när jag sågar och väl medvetna om att något är på gång. Går ut och säger stanna, går iväg en dit ut på gräsmattan, kallar på en i taget och bryter av en bit som jag ger dem. Det upprepas till alla sex har fått varsin bit torr bulle. Det blir inte varje dag men ofta.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt