Bara syns bitvis

2022-11-29 Inspirerad av det som hände med Aya och haren under gårdagen, kändes det att om möjligt låta Aya få kontakt med hare.
Är åter och går i gräsmarken på ny plats än tidigare kontakt med hare. Går i mot och medvind fram och tillbaka i det på flera ställen tuviga marken med tätare markvegetation, låter jag Aya söka. Hon söker bra och intresserat, tar chansen att vända henne när det blir på yttre gränsen vad jag vill ha söket. Ser skillnader i med och motvindssök
Vill se om hon gör som de äldre hundarna, som avbryter och kommer till mig om jag stannar och står stilla. Hon är ute på min vänstra sida och jag står stilla, mycket riktigt kommer hon till mig, något framför mig. Till bådas förvåning springer det upp en hare tre meter framför henne som tryckt hårt, vi ser efter haren, Aya tar ett steg det var allt, jag har kameran hängande om halsen och en hand på den, tar bilder från höften på den bortflyende haren som bara syns bitvis.
Märkligt att jag valde att testa hennes beteende att komma till mig just där haren tagit lega.
Vi hade säkert gått fram och tillbaka en km då detta händer.
Det blev en stöt av Aya på haren, i närkontakt, helt under kontroll när haren kom på benen.
Det blev något för Aya att ta med sig, att se men inte röra, allt på ett positivt sätt hoppas jag, inget som leder till något sämre.
(Se bild under Aktuellt)
Haren i gräsmarken

alt alt