Sin stora vilja

2023-01-18 Tog några bilder i gräsmarken på unghunden Aya, som jag uppskattar med sin stora vilja. Har några dagar i trädgården tränat Aya i fot gående med och utan koppel, något jag inte tidigare gjort trotts hennes ålder. Det har bara inte blivet av för när vi är ute i marker på träning och jakter har använt ordet gå fint, med ett inte så krävande krav. Där hundarna ska gå hos mig inom mitt närområde och inte framför mig. Det har blivet så eftersom jag ofta har flera hundar lösa samtidigt. Men vill ställa högre krav på henne och börjar med detta.
Hon tar det med glädje, håller jag fram kopplet kommer hon spontant och visar att hon vill ha det på sig, visar glädje med viftande svans när vi går, och är ibland nästan för mycket på gång.
Hon fattar snabbt och jag tycker det går bra. Kombinera detta med dummys träning och stadga på olika sätt. Även kommandot ut ett av flera moment inom apportering som vi tränar på. Måste säga att det verkligen är roligt att träna med en hund som vill så mycket.
(Se bild under Aktuellt)

 

alt alt