Bara att vänta

2023-05-13 Har en tid gått och tänkt att en kväll sätta mig i ett jakttorn med kamera, men det har varit hårdvind och mindre lämpligt den senaste tid så det har inte blivet av. Men nu hade de lovat mindre blåst och det var soligt och fint. Då fick det bli, körde till jaktmarken, tog mig till tänkt torn väl uppe var det bara att vänta om jag skulle få se något och i bästa fall få bilder.
Solen var låg och bländande när såg mot skogen framför, men på hygget där jag satt hade jag ett större område under uppsikt. Två större hackspettar flög mellan de närmsta träden, hörde hur de hackade, de var där en stund innan de flög vidare.
Hade satt den tyngre kameran med stativ lutad mot tornet, försöker söka av med blicken omgivningen på alla sidor, det hade gått en timma. Vänder på huvudet åt den andra sidan, fastnar på något brunt ute på hygget, vad är det? verkar vara en räv, den är fritt ute och är stilla. Tar med försiktiga rörelser efter kameran, den kan ha sett mig. När jag ser genom kamera är räven i rörelse, kommer bakom växtligheten, försöker när det finns mindre öppningar att fota, den går bakom en mindre höjd ser endast ryggen innan den stannar står och lyssnar. Den har inte märkt mig är koncentrerad på annat, det sista jag ser då springer den åter in bland buskar.
Bannar mig själv att suttit och sett på annat hål då räven hade passerat öppet på säkert ett trettiotal meter, med chans att få bra bilder, men den kom i ryggen på mig. Hade den inte stannat hade den passerat utan att jag upptäckt den. Satt ytterligare en timma tills ljuset blev för dåligt för kameran, då avbröt jag, hade inte sett något annat.
(Se även bild under Aktuellt)

alt alt