Ser liv i dem

2024-05-14 Nu har det hänt en del bland äggen under hönorna, det var uträknat till 11-12 maj men har blivet en ojämn kläckning. Efter strul med en död ruvande höna med nedkylda ägg som fick läggas i kläckaren, har det kommit fram sju av de tio äggen, hönan hade sex ägg ett hade stoppat i utvecklingen, en kyckling låg livlös vid sidan om höna och var kall, kände mindre rörelse när jag tog den. Försökte få värme med att hålla den i händerna och satt i solen, kände att den tog till sig och rörde sig. Lade in den i kläckaren med svaga livstecken och där fanns fortfarande ägg som inte var kläckta. Ett kläcktes och den svaga repade sig och båda finns nu bland de sju. Men det finns fortfarande två ägg som är lysta med levande kycklingar i kläckaren en från varje höna.
De får chans att ligga kvar så länge jag ser liv i dem, en har även hackat en markering, men de kan av någon orsak ha något fel.
Kan även vara att ägget kommit från hönan och stannat i utvecklingen, men med värmen i kläckaren satt fart igen. Om ägget håller minst 22 gr kan fostret överleva.

(Se bild under Aktuellt)
alt alt