Smedmästarens Blogg

Nya kycklingar

2018-07-17 Mycket har under den tid som gått när Bloggen legat nere, handlat om våra hundar, fåglar och blommor i trädgården där Rita även fått ta mina uppgifter att sköta om dessa.
En höna lades för att ruva på några ägg från våra Holländska dvärghöns, det blev sex kycklingar, och de har nu vuxet till sig och nu kan jag se vilket kön de har.
Och som vanligt är önskan hönskycklingar, men naturen vill annat. Kan nu konstatera att minst tre är tuppar, två troligen hönor och en mindre som det inte ännu syns några köns- tecken på. Intresset för dessa och övriga fåglar då främst dvärghöns gör att vi har dem alla i omgångar lösa i trädgården, byter burar med olika höns under dagen där nya släpps ut.
Hundarna stannar vid grinden fast den är öppen in till hönsen, men hönsen går in bland hundarna och spatserar runt i hela trädgården.
Även unghunden Boy som våra andra hundar, vet nu att de tillhör oss och de får man inte röra.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Hornuggla

2018-07-16 Detta hände för ett tag sedan, var bjudna till bekanta på midsommarafton.
Väl där berättades om att de hade ugglor i trädgården som hade ungar vilka man kunde se sittande i träden i skymningen, lockade efter mat. Blev naturligtvis intresserad och Rita fick köra hem efter kameran, och mycket riktigt fick vi se och jag kunde ta några bilder i det nu svaga ljuset. Det visade sig att det var hornugglor, även ungarna hade början på tofsar på huvudet och med skarpa ljud från dem kunde vi få det till att de var tre, en fanns på en gren där jag försiktigt kunde komma tillräckligt nära för bilder.
(Se bild under Aktuellt)alt

2018-07-15 Blogg

2018-07-15 Bloggen har legat nere sedan en tid tillbaka, orsak har varit en värkande höft och längdrygg som gjort att jag inte har kunnat vara aktiv som tidigare med att vara ute med kamera och hundar. En period där jag inte känt mig motiverad att skriva, om något som skulle intressera andra, som djur, natur och hundar. Jag har förstått att många undrat, vad som hänt, genom kontakter med mig, flera som trogna läsare av vad jag skrivet på min Blogg!

Men allt har blivet en utdragen historia, med väntan på besked, som förhalats inom sjukvården, vissa konstaterande har gjorts, men ny röntgen väntar, och åter då ny väntan på vad den ger, och då ett besked om åtgärder går att få, som förbättrar min situation.
Visst har det hänt saker, under denna tid som jag hade kunnat skriva om, flera olika uppskattade besök av vänner, valpköpare mm.
Och jag kommer att lägga in någon Blogg framöver om jag tycker det tillför något, även om det inte blir så ofta som tidigare!

Tar några bilder på den ettåriga blomman Gazania eller som den även kallas Påfågelblomster, en blomma som vi för något år sedan först fick se, och då köpte och uppskattades.
Vilket har lett till att flera exemplar nu finns i blommande i krukor på muren vid uteplatsen.
En blomma som öppnar sig i soligt väder sluter sig under natten för att åter i solen visa sig på bästa sätt, med många färgrika blommor.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Vad gör man

2018-04-25 Sedan en tid har vi fått fästingar på hundarna, inget man önskar med de följder som kan drabba hundarna med de fästingburna sjukdomar som kan följa i samband med detta.

Därför har vi köpt och gett våra hundar tabletter mot detta vid namn Bravecto.
Men man reagerar för priset på dessa av veterinär utskriva tabletter, förpackade två i en ask till priset av 455:-. Har man då flera hundar som vi rör det sig om flera tusen, men vad gör man, det är bara att välja, och ingen vill få hundar som blivet sjuka på grund av att man inte gjort detta!

Idag sågs de första ladusvalorna flyga runt bland husen, stararna ligger på ägg och björkarna har fått stora blad, nu går allt väldigt snabbt, en härlig tid man önskar inte skulle passera så fort.
(Se bild under Aktuellt)

Arkiv bild ladusvala

alt

Söker nektar

2018-04-24 Fick se något som inte omnämns i de fågelböcker jag har!
Sitter inne pågrund av trolig ischias med smärtor i höften.
Det är morgon och ljusnat, har en rabatt med liljor, vars namn är kejsarkrona, strax utanför fönstret.
Ser att det gungar till bland liljorna, där är en fågel, grå med svart hätta som kryper in i varje enskild blomma i den klase av fem blommor som finns tillsammans i varje topp.
Och som jag ser det, söker nektar, är längst in i blomman och är där stilla likt en kolibri.
Har inte hört att denna fågel som är en hane svarthätta suger nektar, men med säkerhet gjorde den det!
Slår upp det senare på nätet, och på en plats nämns detta som jag såg.
En fågel som är insektsätare men i brist på dessa äter vegetabilisk föda enligt böckerna.
Återkommer i april-maj efter flyttningen från södra Europa eller Afrika.
Hade för några år sedan svarthättor på våren som åt utlagda äpplen i trädgården vid samma tidpunkt som nu.
(Se bild under Aktuellt)

Arkivbilder

Svarthätta

alt alt

Ila har fått besök

2018-04-23 Ila har fått besök av en av sina valpar, Smedmästarens Bosse, som nu blivet 10 veckor och finns bara ett par mil från oss. Det blev att de började leka och valpen försökte dia men då sa Ila ifrån. Bosses ägare Thimmie tyckte att allt hade gått bra, och intresserad som han är har de tillsammans redan kommit en bit på vägen mot den tilltänka jakthund Bosse ska bli. Även vi tycker det såg bra ut, en trevlig framåt valp med mycket energi.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Helt oberörd

2018-04-22 Nu har den sista av Ilas valpar lämnat oss, kommer att hamna en bit upp i landet. Smedmästarens Billy Bob är även tänkt att få inriktning på jakt förutom som övrigt bra familjehundar.
Vi har haft förmånen att få ha honom som enda valp en vecka, och på så sätt lärt känna honom mera än övriga valpar. Vill gärna bära och hämtar och lämnar redan olika saker.

Och har imponerats av hans orädda sätt, ett par exempel. Ett var när Rita är med valpen längst ned i trädgården och räfsar, jag kommer körande mot dem med skottkärran med olika redskap, vilka hoppar och skramlar. Valpen står och ser mot detta för honom okända som kommer, men bryr sig inte utan springer och möter mig, hans reaktion var över förväntan.

Jag står vid skruvstycket i uthuset, med en större hammare slår jag loss lager och axlar till gräsklipparen, med då kraftiga smällar. Vem kommer in till mig, går under skruvstycket på bänken när jag slår, helt oberörd går han en sväng och lugnt ut igen.
Även detta tyder på stabilitet inför nya ljud, ett bra tecken på god mentalitet.
Vi uppfattar att alla valparna har det som krävs för att bi riktigt bra, men det är upp till ägarna, att se till att det förverkligas. Och vi har bara hört positiva besked från de tidigare levererade valparna i kullen.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Något var inte bra

2018-04-21 Nu när det blivet varmare och gräset har börjat växa, blev det till att åter byta plats på snöslungan som inte kommit till användning och i stället få fram gräsklipparen från motor garaget.
Då var det lämpligt att starta upp snöslungan som fick gå en stund, mycket för att remmar skall få röra på sig och komma i nya lägen, allt verkade ok!
Även gräsklipparen kom i gång, startade lätt, men när knivarna kopplades in förde den ett hiskligt oväsen, något var inte bra!
Förstod att åter hade det kommit in vatten i lagren som rasslade, inget annat att göra än plocka ned lagerhus, köpa sex nya lager och byta.
Flera timmars jobb, men det var tvunget!
Vad beror detta på, för det är andra gången.
Har försökt hålla rent under kåpan, varje gång spolat med vatten för att rengöra, men tätningarna som ska hindra vatten att tränga in är undermåliga och klarar inte att hålla vattnet borta. Får ransonera tvättningen under för lagrens skull, men då sitter gräs och jord kvar under kåpan med större risk för rost, bara att välja vilket som skadar minst!

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Fler artiklar...

Sida 1 av 269

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>