Smedmästarens Blogg

2018-04-26

2018-04-26

Vad gör man

2018-04-25 Sedan en tid har vi fått fästingar på hundarna, inget man önskar med de följder som kan drabba hundarna med de fästingburna sjukdomar som kan följa i samband med detta.

Därför har vi köpt och gett våra hundar tabletter mot detta vid namn Bravecto.
Men man reagerar för priset på dessa av veterinär utskriva tabletter, förpackade två i en ask till priset av 455:-. Har man då flera hundar som vi rör det sig om flera tusen, men vad gör man, det är bara att välja, och ingen vill få hundar som blivet sjuka på grund av att man inte gjort detta!

Idag sågs de första ladusvalorna flyga runt bland husen, stararna ligger på ägg och björkarna har fått stora blad, nu går allt väldigt snabbt, en härlig tid man önskar inte skulle passera så fort.
(Se bild under Aktuellt)

Arkiv bild ladusvala

alt

Söker nektar

2018-04-24 Fick se något som inte omnämns i de fågelböcker jag har!
Sitter inne pågrund av trolig ischias med smärtor i höften.
Det är morgon och ljusnat, har en rabatt med liljor, vars namn är kejsarkrona, strax utanför fönstret.
Ser att det gungar till bland liljorna, där är en fågel, grå med svart hätta som kryper in i varje enskild blomma i den klase av fem blommor som finns tillsammans i varje topp.
Och som jag ser det, söker nektar, är längst in i blomman och är där stilla likt en kolibri.
Har inte hört att denna fågel som är en hane svarthätta suger nektar, men med säkerhet gjorde den det!
Slår upp det senare på nätet, och på en plats nämns detta som jag såg.
En fågel som är insektsätare men i brist på dessa äter vegetabilisk föda enligt böckerna.
Återkommer i april-maj efter flyttningen från södra Europa eller Afrika.
Hade för några år sedan svarthättor på våren som åt utlagda äpplen i trädgården vid samma tidpunkt som nu.
(Se bild under Aktuellt)

Arkivbilder

Svarthätta

alt alt

Ila har fått besök

2018-04-23 Ila har fått besök av en av sina valpar, Smedmästarens Bosse, som nu blivet 10 veckor och finns bara ett par mil från oss. Det blev att de började leka och valpen försökte dia men då sa Ila ifrån. Bosses ägare Thimmie tyckte att allt hade gått bra, och intresserad som han är har de tillsammans redan kommit en bit på vägen mot den tilltänka jakthund Bosse ska bli. Även vi tycker det såg bra ut, en trevlig framåt valp med mycket energi.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Helt oberörd

2018-04-22 Nu har den sista av Ilas valpar lämnat oss, kommer att hamna en bit upp i landet. Smedmästarens Billy Bob är även tänkt att få inriktning på jakt förutom som övrigt bra familjehundar.
Vi har haft förmånen att få ha honom som enda valp en vecka, och på så sätt lärt känna honom mera än övriga valpar. Vill gärna bära och hämtar och lämnar redan olika saker.

Och har imponerats av hans orädda sätt, ett par exempel. Ett var när Rita är med valpen längst ned i trädgården och räfsar, jag kommer körande mot dem med skottkärran med olika redskap, vilka hoppar och skramlar. Valpen står och ser mot detta för honom okända som kommer, men bryr sig inte utan springer och möter mig, hans reaktion var över förväntan.

Jag står vid skruvstycket i uthuset, med en större hammare slår jag loss lager och axlar till gräsklipparen, med då kraftiga smällar. Vem kommer in till mig, går under skruvstycket på bänken när jag slår, helt oberörd går han en sväng och lugnt ut igen.
Även detta tyder på stabilitet inför nya ljud, ett bra tecken på god mentalitet.
Vi uppfattar att alla valparna har det som krävs för att bi riktigt bra, men det är upp till ägarna, att se till att det förverkligas. Och vi har bara hört positiva besked från de tidigare levererade valparna i kullen.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Något var inte bra

2018-04-21 Nu när det blivet varmare och gräset har börjat växa, blev det till att åter byta plats på snöslungan som inte kommit till användning och i stället få fram gräsklipparen från motor garaget.
Då var det lämpligt att starta upp snöslungan som fick gå en stund, mycket för att remmar skall få röra på sig och komma i nya lägen, allt verkade ok!
Även gräsklipparen kom i gång, startade lätt, men när knivarna kopplades in förde den ett hiskligt oväsen, något var inte bra!
Förstod att åter hade det kommit in vatten i lagren som rasslade, inget annat att göra än plocka ned lagerhus, köpa sex nya lager och byta.
Flera timmars jobb, men det var tvunget!
Vad beror detta på, för det är andra gången.
Har försökt hålla rent under kåpan, varje gång spolat med vatten för att rengöra, men tätningarna som ska hindra vatten att tränga in är undermåliga och klarar inte att hålla vattnet borta. Får ransonera tvättningen under för lagrens skull, men då sitter gräs och jord kvar under kåpan med större risk för rost, bara att välja vilket som skadar minst!

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Nytt problem

2018-04-20 Har fått nytt problem med datorn och bilder, kan för närvarande inte överföra bilder från kameror till dator vilket blivet ett stort problem. Väntar på att en kunnig ska hjälpa mig, men befinner sig nu på resa utomlands
Tidigare fel var att programmet för bildbearbetning var blockerat, en ny utgåva att detta hade kommit och man ville att jag skulle köpa detta för 1000 kr för att få använda programmet i fortsättningen.
Vilket jag inte hade behov av, fick till slut hjälp med detta och vi installerade om programmet, och nu fungera det, i alla fall tills vidare.

(Se bild under Aktuellt)

alt

Blir tillgängligt

2018-04-19 När vårbruket är i full gång och lantbrukarna bearbetar jorden, passar det flera arter av fåglar som då kan finna insekter och frön, som kommer upp och blir tillgängligt.

Flera mindre fåglar som sädesärlor och lärkor söker på dessa ställen, och det är insekter de är ute efter. Dessa fåglar går, springer och hoppar på svartjorden, när man följer dem ser man att de finner ätbart.
Ofta i mindre flockar som tilsammans, vid olika tillfällen flyger upp, för att snart landa igen. Möjligen en träning för att vid fara göra det samma.
Nya bilder på dessa fåglar.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Fler artiklar...

Sida 1 av 269

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>