Smedmästarens Blogg

Synligt tjocka

2018-04-10 En halvmil från där vi bor i ett skogsområde med instick av fält, kan man om man har tur få se frilevande mufflon, var där för ett tag sedan och fick då några bilder på en flock som gick och sökte ätbart på ett fält.
På dessa bilder kan man se att tackorna inte har fött sina lamm, de är synligt tjocka, men det ligger i tiden att de snart skulle föda.

Mera vårtecken, en sädesärla gick på gräsmattan, en fjäril påfågelöga flaxade mot ett fönster i en dörr i uthuset, blev utsläppt och flög iväg.
Dagen visade temperatur mot 20 gr och det väcker liv i växter och insekter som ger mat till högre stående fåglar och djur.
(Se bild under Aktuellt)

alt

                                                                     alt                      

Vi tror på detta

2018-04-09  Nu har tre av valparna lämnat oss, alla med inriktning på jakt, och till folk som har de förutsättningar med mark och vilt som krävs för att få till det.
Därför har vi stora förväntningar på både föraren och hunden och vi tror på detta.
Två av de valpar som är kvar kommer att hämtas till helgen och en något senare.
Vi tror det blir bra att inte alla försvinner för Ila samtidigt, utan det blir en längre övergångstid.
Och även för oss känns det bra, för de behöver komma ut och vi får mer tid till de som är kvar.

Tre valpar som vill ha samma pinne.

(Se bild under Aktuellt)

alt alt

alt

Stimulera och beröm

2018-04-08 Idag var Ilas valpar 8 veckor och först nu kunde vi lämna över några valpar till längtande ägare.
Det känns nu rätt för de söker mänsklig kontakt, är fulla av energi och livsglädje och som unga har de nu som lättas att lära och ta emot nya intryck.
Och nu är det upp till deras mattar och hussar, att ställa krav, lära grundläggande regler för att kunna nå de mål de själva ställer, på sin nya familjemedlem.
Min uppfattning är att tidig fostran och att ge valpen rätt förutsättningar är viktigt.
Stimulera och beröm, allt som gör att valpen tycker om att bära men helt på valpens villkor, för att få en god apporterande hund, som kommer att tycka att detta är det bästa av allt att få hämta och lämna till sin flockledare.
Alla valparna i denna kull har namn som börjar på bokstaven B.
(Se bilder under Hundar/ Valpar)

Sista dagen

2018-04-07 En dag utan värde, kan man tycka, satt mestadels framför TV och såg på sport, strålande väder ute, men några besök ute slutade med att jag snart satt inne igen med ryggbesvär.
I morgon blev Ilas valpar 8 veckor och snart kommer de att lämna oss, tre är planerade att hämtas i morgon, de andra ska stanna ett tag till på deras nya familjers begäran.
Det blir sista dagen de är tillsammans för gänget.
Vi har en större sten vid ett päronträd, på stenen har sedan många år legat en upp och nedvänd stubbe, denna har nu valparna liksom föregående valpkullar kommit underfund med. Det går att klättra på den, grenar hänger ned från päronträdet på bitavstånd från stubben, och allt som går att undersöka och tugga på lockar de små.
De samlas och angriper från flera håll på stubbe och grenar, deras sätt att undersöka och lära sig allt inför framtiden.
Lyckades ta några bilder på valparna, som skulle bli de sista med alla tillsammans.

(Se bild under Aktuellt)

alt

alt

Kändes inte bra

2018-04-06 En dag med en planerad bowligmatch, samling vid lunch tid, hade lovat att köra för det var borta match.
Ryggen var inte bra, tog värk tabblett och tänkte det går, kändes inte bra, men körde iväg.
Matchen förlorades och ingen spelade bra.
Hade svårt att bära väskan med två klot till bilen, och det fortsatte med besvären.
En dag väl hemma, som bara blev till att sitta och vila, lämna bestyr med hundar och andra djur till Rita.
När nu våren och värmen kommer vill man vara ute och ta tag i trädgården, pyssla med djuren, eller ge sig ut i naturen, men det gick inte.
Tar några bilder på kanadagäss som togs för ett tag sedan.
(Se bild under Aktuellt)
alt altDen var nöjd

2018-04-05 Barnbarnet Froste nu tolv år, ska vara några dagar hos oss, och som barn är, vill han att det ska hända något hela tiden.
Nu gillar han hundar och speciellt nu valparna så det engagera honom, med lek och kel, vilket taget en stor del av hans tid hos oss.
Men eftersom det ofta är mig han ska vara med, blir det att jag gör saker som jag ändå ska göra och som kan sysselsätta honom.
Hade släpen full med trädgårdsavfall, som löv och grenar, var då lämpligt att fara till tippen med detta och annat sorterbart, och det kunde han hjälpa till med.
En runda med hundar upp i skogen, han fick bl.a. placera ut dummys för hundarna.
När vi var där kom flera flockar med tranor över oss, på väg norr ut, cirklade runt och deras gälla skrik hördes på långt håll.
När vi åter var hemma och släpen var tömd började Froste och jag att räfsa bort löv, det blev flera kärror, innan vi var nöjda, då hade min rygg sagt ifrån att sluta och den var nöjd.
Även i dag kändes värmen påtaglig, fåglarna sjöng och det var behagligt varmt.
Rita hade sett den första sädesärlan när hon gick sin runda, allt tyder på att våren nu kommet igång, senare än vanligt men välkommen.
(Se bild under Aktuellt)

alt alt

Detta till glädje

2018-04-04 Vi har de sista dagarna haft flera besök av intresserade som ville se och träffa valparna innan vi till helgen lämnar de första, när de då nått 8 veckor.
Eftersom några som varit här har haft barn med sig, som då fått bekanta sig med de små.
Detta till glädje för barnen men samtidigt bra kontaktträning för valparna.
Det blir fika flera gånger om dagen, och denna tid till detta.

Vädret är verkligen ombytligt, ena dagen är trädgård och bilar täckta av ett tjockt snötäcke, men dagen efter sol och värme upp till två siffrigt och då försvinner snön snabbt. Då ger det oss möjlighet att låta valparna vara ute flera gånger om dagen.
Inne lever vi i en värld av invändiga kompostgaller som ska flyttas, klättras över, med blicken riktad mot golvet, för att inte trampa på valpar, som nu kvickt springer omkring, eller trampa i någon kisse pöl.
Tidningar klär köksgolvet och i rummet där valparna tillbringar dagarna, när de inte är i köket eller ute.
Även ute kommer kompostgaller till undsättning som skydd för rosor i rabatten vid hundgården, för trots taggar gillar de att bita på dessa.
Vårtecken måste man säga om den citronfjäril som flög runt i trädgården, och väckte uppmärksamhet.
(Se bild under Aktuellt)
alt

En fin dag

2018-04-03 Vaknar upp, ser ut att bli en fin dag, solen färgar himlen rödaktig när den försöker komma fram, nu i ett vitt landskap. Ingen vind lugnt och stilla, klär mig, går ut och släpper ut hundarna. Går runt i burarna och kontrollerar, vattnet är inte fruset och mat har hönsen. Kattspår över allt, går längst ned i trädgården till vår kompost, hade för någon dag sedan lagt rens från den öring som Rita gravade inför påsken, och det hade räven funnit, något att äta även för räven.
Nya solrosfrön fyllas på i automaterna, några minus men när solen visar sig, värmer den, det börja droppa på solbelysta platser. Rita bestämmer sig för att gå med hundar, det blev Tom o Andy idag, får säkert se spår från olika djur vilket alltid är intressant.
Tar en borste och försöker få bort snö från Land Cruisern, men det sitter hårt får vänta tills solen börja värma, och hjälper till.
Detta är början på dagen.
(Se bild under Aktuellt)

Tidig morgon och nya rävspår

alt alt

Fler artiklar...

Sida 3 av 269

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>